Un lluït pregó infantil teatralitzat dona el tret de sortida a la Festa de la Llum 2022


La Festa de la Llum ha arrencat aquest matí amb el pregó infantil al Saló de Sessions de l’Ajuntament de Manresa. En aquesta edició, el pregó ha consistit en una representació teatralitzada sobre el Misteri de la Llum i la construcció de la Séquia, a càrrec per l’alumnat de 6è de primària de l’Escola Vedruna Manresa. 

 

imagen

El pregó infantil ha donat el tret de sortida als actes de la Festa de la Llum 2022, en un acte que ha recuperat el seu caràcter presencial tradicional després que l’any passat es fes de forma limitada a causa de les restriccions de la pandèmia sanitària. En aquesta edició, el pregó infantil ha consistit en una lluïda representació teatralitzada a càrrec de  l’alumnat de 6è de l’Escola Vedruna Manresa que ha rememorat els fets i els protagonistes principals del Misteri de la Llum i la construcció de la Séquia al segle XIV.

L’acte, que s’ha pogut seguir on-line a través de la pàgina web municipal, l’ha obert l’alcalde de Manresa, Marc Aloy Guàrdia, qui ha donat pas a la intervenció de Georgina Mercadal Viñas, en representació del Casal Cultural Dansaires Manresans, entitat administradora de la Festa de la Llum d’enguany.

 

Mercadal ha mostrat la satisfacció per participar en l’organització dels actes d’enguany  i ha recordat als assistents que el Casal Cultural Dansaires Manresans “compta amb molts nens i nenes com vosaltres”. També ha recordat alguns dels actes de la programació que tindran lloc aquests dies adreçats especialment al públic més jove i familiar com són un l’Escape Room “El tresor de Lluís de Peguera”, a la plaça Sant Domènec, o l’espectacle “Una carretada de contes”, a la plaça Europa.

A continuació, l’alumnat de l’Escola Vedruna ha iniciat la representació de l’obra de teatre, en sis actes,  per recordar les dificultats dels Manresa al segle XIV i la construcció de la Séquia, un canal que, per als manresans i manresanes, és un símbol de la capacitat d’un poble per vèncer l’adversitat, ja sigui en forma de sequera, d’una orografia complexa o de la intransigència d’un bisbe.

Els joves actors i actrius, caracteritzats amb vestits d’època, han mostrat una excel·lent preparació dels textos que han realitzat de forma memoritzada, aconseguint una forta ovació del públic assistent al final de la representació.

Alcalde Aloy: “Un pregó fresc, divertit i original”

En terminar el pregó, l’alcalde Marc Aloy ha fet entrega d’un obsequi –la reproducció de l’escultura La Ben Plantada, de Josep Clarà- a la directora de l’escola Vedruna, Carme Colomer Esquirol, i dos representants de l’alumnat, Eulàlia Jou Sobrevias i Isona Fernández i Vilardell.

Tot seguit, al parlament de cloenda, l’alcalde de Manresa, Marc Aloy Guàrdia, s’ha mostrat “content de poder celebrar aquest pregó presencialment, després de l’any passat, a causa de la pandèmia, l’haguéssin de fer molt poques persones en aquesta sala”.  L’alcalde ha felicitat l’alumnat “pel vostre esplèndid pregó. Ha estat un pregó fresc, divertit i original, molt entretingut, i també amb un bon missatge”. Per valorar el gran treball dels joves actors i actrius, Aloy ha fet esment al gran premi aconseguit ahir a la Berninale per a la directora de cinema Carla Simon per la pel·lícula “Alcarràs”, rodada en català i interpretada per actors i actrius no professionals.

L’alcalde ha valorat també el fet que per explicar la construcció de la Séquia  i, encara que són d’èpoques diferents, “heu fet una picada d’ullet per introduir en la representació la figura de Sant Ignasi de Loiola, en aquest any 2022 tan especial que hem començat a commemorar”.

Finalment, Aloy ha manifestat que “des de l’Ajuntament ens sembla que és molt positiu que vosaltres, els més joves, aprengueu i difongueu la història de la ciutat. I de passada entengueu i escampeu aquests valors, aquest missatge que ens transmet la història de la Séquia.”

Com és tradicional, l’acte ha finalitzat amb el Cant els Goigs de la Misteriosa Llum, amb Ignasi Claret Pich al teclat i Carme Colomer Esquirol, en la direcció musical, que ha cantat l’alumnat i el públic assistent. 

Posteriorment, a la Sala de Columnes, dos alumnes de l’escola Vedruna Manresa -Carla Canyellas Ramos i Pablo Muñoz Labandeira-, en representació dels seus i les seves companyes, han signat en el Llibre d’Honor de l’Ajuntament.

A l’acte hi ha assistit membres de la Corporació Municipal, de l’Escola Vedruna, del Casal Cultural Dansaires Manresans i de l’Associació Misteriosa Llum.

Documents relacionats

  • imagen
  • imagen

Publicación original

Un lluït pregó infantil teatralitzat dona el tret de sortida a la Festa de la Llum 2022
Etiquetado en:                                
× +info?
A %d blogueros les gusta esto: