Obertes les inscripcions al curs per formar referents dels clubs esportius de Manresa contra l’assetjament sexual


Que cada entitat esportiva de Manresa tingui, com a mínim, una persona que sigui la referent de protecció, prevenció i detecció de l’assetjament sexual. És un dels objectius del curs de formació de delegats i delegades de protecció, prevenció i detecció de l’assetjament sexual en les entitats esportives de Manresa, que es durà a terme la setmana que ve en el marc del programa d’actes del mes de març dedicat al 8-M, Dia Internacional de les Dones. El curs, organitzat per les regidories d’Esports i Feminismes i LGTBI, vol facilitar que cada club esportiu pugui elaborar el seu propi Pla de Prevenció de Violència Sexual. Les inscripcions estan obertes.

imagen

La formació es farà dimarts 15 i dijous 17 de març, de 17 a 19h, de forma presencial, a l’Auditori de l’Ateneu les Bases. El taller pretén aprofundir sobre l’assetjament sexual a l’esport (Què és la violència sexual? Com podem identificar i prevenir les violències sexuals en l’esport?) i permetrà atendre qüestions relatives a l’elaboració de futurs protocols de prevenció, detecció i actuació en casos d’assetjament sexual en les entitats esportives de Manresa.

El curs està adreçat a les persones de l’entitat que puguin ser els referents de protecció, prevenció i detecció de l’assetjament sexual, com ara directius i directives, entrenadors i entrenadores, monitors i monitores, personal tècnic (fisioterapeutes, preparadors/es físics…) o personal d’administració de les entitats esportives de Manresa.

L’Ajuntament de Manresa vol sensibilitzar les entitats de la ciutat en la necessitat de prevenir l’assetjament sexual en l’esport. Els assistents al curs obtindran un certificat d’aprofitament amb el 100% d’assistència i un criteri favorable per a l’atorgament de subvencions del Programa d’Esports de l’Àrea de Drets i Serveis a les Persones de l’Ajuntament de Manresa per a l’any 2022. Les inscripcions estan obertes i es poden fer a través d’aquest enllaç.

La formadora serà la manresana Anna Vilanova Soler, que és doctora per la Universitat de Barcelona i màster de Sociologia de l’Esport per la Universitat de Leicester (Regne Unit). També és professora titular de Sociologia de l’Esport i  de diverses assignatures en l’àmbit de la metodologia de la investigació i les ciències socials a INEFC Barcelona.

A més a més, és membre de l’equip de coordinació i investigadora del Grup d’Investigació Social i Educativa en Activitat Física i Esport (GISEAFE) i membre de la junta executiva d’European Association of Sociology of Sport (EASS). També és especialista i formadora en temes de prevenció de violències sexuals en l’esport, gènere i LGTBI i esport, i assessora de diverses institucions en matèria de gènere, prevenció de violències sexual i LGTBI.

Demà, acte institucional del 8-M

Demà dimarts, Dia Internacional de les Dones, l’Ajuntament de Manresa, amb la col·laboració del Consell Municipal de la Dona, celebrarà l’acte institucional de commemoració del 8-M, que se celebrarà a l’Auditori de la Plana de l’Om a les 6 de la tarda. Les entrades per assistir a l’acte, gratuïtes, s’han de reservar a través del web del Kursaal, en aquest enllaç.

Durant l’acte, es guardonaran vuit dones com a referents de l’esport femení de Manresa. El reconeixement es produirà en el marc del programa d’actes del 8-M d’enguany, que reivindica una equitat real en el món de l’esport. Les vuit esportistes guardones van quedar finalistes en la categoria absoluta de la passada Nit de l’Esportista a Manresa.

Documents relacionats

  • imagen

Publicación original

Obertes les inscripcions al curs per formar referents dels clubs esportius de Manresa contra l’assetjament sexual
Etiquetado en:                                                
× +info?
A %d blogueros les gusta esto: