Més de 700 persones fan pinya contra la violència masclista a la plaça Major de Manresa


Aquest migdia ha tingut lloc l’acte institucional per commemorar el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones. La música, la dansa i els parlaments institucionals  han protagonitzat una celebració que enguany ha posat el focus en la prevenció de la violència masclista entre els joves.

 

imagen

La plaça Major de Manresa, amb el llaç blanc penjat a la façana de l’Ajuntament i amb la presència de més de 700 persones, especialment estudiants de secundària, ha acollit aquest migdia l’acte institucional del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones a Manresa, que se celebra avui, un acte que ha tornat a ser una crida unànime per continuar lluitant contra la xacra social que representa la violència contra les dones.  

L’acte ha estat presidit per l’alcalde de Manresa, Marc Aloy Guàrdia; la delegada del Govern  a la Catalunya Central, Montserrat Barniol Carcasona; la regidora de la Dona i Igualtat de l’Ajuntament de Manresa, Cristina Cruz Mas; i ha comptat amb la presència de regidors i regidores de l’Ajuntament de Manresa; del director de Serveis Territorials d’Administració Local de la Catalunya Central, Ferran-Octavi Martinez Verdú; la directora dels Serveis Territorials d’Igualtat i Feminismes a Barcelona, Imma Reguant Espinal; de la directora delsServeis Territorials de Justícia, Drets i Memòria a la Catalunya Central, Bàrbara Minoves Corominas; el responsable territorial de l’Esport a Barcelona, Josep March Claret; així  com altres representants de diverses institucions i centres d’ensenyament de secundària de Manresa.

La regidora Cristina Cruz, que també ha estat l’encarregada de conduir l’acte, ha iniciat les intervencions agraint la presència dels centenars d’estudiants assistents a la plaça i els ha recordat que “sou la generació més sensibilitzada contra la violència masclista” i els ha animat a continuar treballant per “construir una societat més justa, més lliure per tots i totes”.

L’acte ha continuat amb l’actuació musical del Cor de Dones, dirigit per Maria Ribot Farrés, que han interpretat les peces Txoria txori (poema de Joxean Artze musicat per Mikel Laboa), El vent del vespre i Libre. 

En terminar, ha intervingut Abril Hostal Elvira, alumna de 4t d’ESO de l’escola Joviat, que ha llegit el Manifest guanyador del concurs de l’alumnat de secundària que “els actes de violència cap a les dones són a causa d’ignorància o desinformació, són a conseqüència d’una tradició tan interioritzada, que ni homes ni dones ens qüestionem, i això ha de parar”.  Posteriorment, ha estat el torn de Sandra Pujol Solernou que, en representació del Consell Municipal de la Dona, ha llegit el poema Eclipsi.

A continuació, ha intervingut la delegada del Govern a la Catalunya Central, Montserrat Barniol Carcasona, que ha recordat que “aquest any, a Catalunya, ja han mort 14 dones assassinades i 3 dones més mortes que no han estat identificades” i ha fet una crida per continuar les accions de sensibilització amb l’objectiu d’aturar els feminicidis.

El parlament de cloenda ha anat a càrrec de  l’alcalde Manresa, Marc Aloy Guàrdia, qui ha recordat que “a Manresa, som pioners a tenir una regidoria de Feminismes i LGTBI, i tenim un Servei d’Informació i Atenció a la Dona, que acumula una trajectòria de més de 25 Anys”. L’alcalde ha demanat que els homes “siguem part activa per promoure el canvi d’actitud i establir la cultura de la igualtat”.  Marc Aloy ha subratllat que “si volem una ciutat realment lliure i democràtica no podem permetre que les dones tinguin por, i menys que pateixin violència, no podem permetre cap agressió ni intimidació”.

L’acte ha finalitzat amb una bella i emotiva acció artística de dansa a càrrec de Laia Rivero Prieto, amb la cançó “Maria se bebè las calles”, de Pasión Vega.    

 

(*) Peu de foto: Celebració de l’acte institucional cotra la violència masclista a la plaça Major

Documents relacionats

  • imagen

Publicación original

Més de 700 persones fan pinya contra la violència masclista a la plaça Major de Manresa
Etiquetado en:                                    
A %d blogueros les gusta esto: