Manresa diu no a la guerra i mostra la seva solidaritat amb el poble ucraïnès


La plaça Major ha acollit aquest dimarts al vespre una concentració a favor de la pau i en solidaritat amb Ucraïna. L’Ajuntament de Manresa, seguint la recomanació de les institucions especialitzades en programes d’emergència en situacions de conflicte, informa que la manera més efectiva per a les persones que vulguin col·laborar és fer aportacions econòmiques a les campanyes activades pel Fons Català de Cooperació i per Creu Roja.

imagen

La plaça Major de Manresa ha acollit aquest dimarts al vespre una emotiva concentració en solidaritat amb el poble ucraïnès, com a mostra del compromís permanent de l’Ajuntament i de la ciutat amb el pacifisme i el diàleg. Hi han assistit representants de tots els grups municipals i un bon nombre de veïns i veïnes de Manresa, entre els quals alguns d’origen ucraïnès, que han desplegat una gran bandera d’Ucraïna.

 

La mobilització s’ha obert amb la interpretació d’El Cant dels Ocells, a càrrec de Lluís de las Heras a la guitarra. Tot seguit, l’alcalde de Manresa, Marc Aloy Guàrdia, ha llegit la declaració promoguda pel Fons Català de Cooperació i la Xarxa d’alcaldes i alcaldesses per la Pau, que reclama a les institucions internacionals una sortida dialogada, i a la qual l’Ajuntament de Manresa s’ha adherit, amb el suport de tots els grups municipals.

 

D’altra banda, des de l’Ajuntament de Manresa, a més de reivindicar la construcció d’alternatives pacífiques a l’Europa del segle XXI, s’anima la ciutadania a col·laborar amb iniciatives solidàries per donar suport al poble ucraïnès. En aquest sentit, el Fons Català de Cooperació, recollint l’experiència d’altres crisis humanitàries i seguint la recomanació de les institucions especialitzades en programes d’emergència en situacions de conflicte, informa que la manera més útil i efectiva per a les persones que vulguin col·laborar és fer aportacions econòmiques a les campanyes activades tant pel propi Fons Català com per Creu Roja.

 

L’aportació a la campanya activada pel Fons Català de Cooperació al Desenvolupament s’ha de fer per transferència bancària als comptes que s’han habilitat expressament:

 

ES91 0182 6035 4102 0160 8531

ES79 2100 3200 9625 0002 9627

 

Pel que fa a la campanya que realitza Creu Roja, i que també promou el grup local de Creu Roja a Manresa, l’aportació s’ha de fer a través de la web https://www2.cruzroja.es/-/ayuda-crisis-ucrania

 

L’acte a la plaça Major s’ha clos amb el cor Refilets (Músics per la Llibertat), que ha interpretat el Cànon per la Pau.

Documents relacionats

  • imagen

Publicación original

Manresa diu no a la guerra i mostra la seva solidaritat amb el poble ucraïnès
Etiquetado en:                                
× +info?
A %d blogueros les gusta esto: