Manresa commemora dimarts el Dia contra la LGTBI-fòbia amb un acte institucional que dona protagonisme a la intersexualitat


L’Ajuntament de Manresa commemorarà dimarts, 17 de maig, el Dia Internacional contra la LGTBI-fòbia, amb un acte institucional que pretén sensibilitzar i visibilitzar les discriminacions que encara existeixen per motius de diversitat afectiva, sexual i de gènere. L’acte, obert a tota la ciutadania, tindrà lloc a l’Auditori Plana de l’Om. Enguany, donarà protagonisme a les vivències entorn les intersexualitats. Per commemorar la jornada, l’Ajuntament penjarà la bandera irisada al balcó.

imagen

El 17 de maig és el Dia Internacional contra la LGTBI-fòbia i, per aquest motiu, l’Ajuntament de Manresa, a través del Servei d’Atenció Integral (SAI) LGTBI amb coordinació amb altres departaments, organitza diverses accions enfocades a la sensibilització cap a la diversitat afectiva, sexual i de gènere. L’acte institucional, presidit per l’alcalde, Marc Aloy i Guàrdia, tindrà lloc el mateix dimarts 17 de maig, a les 7 de la tarda, a l’Auditori Plana de l’Om, i està obert a tota la ciutadania, amb reserva prèvia d’entrades.

Enguany, l’acte donarà veu a les realitats intersexuals. Tot i que en els últims anys han anat guanyant visibilitat, continua sent necessari fer visibles persones referents de les diferents maneres de fer, ser, estar i sentir. Per aquest motiu, es projectarà el curtmetratge de docuficció “Se receta Silencio”, un document produït per l’Ajuntament de Terrassa, com a eina per trencar el silenci al voltant de les vivències intersexuals.

“Se receta silencio” és un curtmetratge dirigit per Aitor Aguirre i el sociolèg i activista trans Miquel Missé, i protagonitzat per Laura Vila Kremer, activista intersex i professional de les arts escèniques, i Mer Gómez, activista, autora i investigadora especialitzada en intersexualitats. Totes dues són activistes i membres del col·lectiu “i de intersex”.

Durant l’acte, intervindran una de les protagonistes del documental, Laura Vila Kremer, membre de l’entitat “I de Intersex”, i representants de l’Organització Intersex per la Diversitat Kaleidos, que explicaran les seves experiències sobre les intersexualitats i també l’actualitat d’aquesta realitat.

L’acte institucional comptarà també amb les intervencions de l’alcalde de Manresa, Marc Aloy i Guàrdia; la regidora de Feminismes i LGTBI, Cristina Cruz i Mas, i de la delegada del Govern a la Catalunya Central, Rosa Vestit Villegas.

L’acte és obert a tota la ciutadania, que podrà accedir-hi a través de la reserva d’entrades, de forma gratuïta, des de la pàgina web del Kursaal de Manresa. Per a més informació, es pot contactar amb el Servei d’Atenció Integral (SAI) LGTBI de la ciutat (sai@ajmanresa.cat/ 938752310).

Penjada de la bandera irisada al balcó de l’Ajuntament

La jornada del 17 de maig arrencarà a les 9 del matí amb la penjada de la bandera irisada a la façana de l’Ajuntament, a càrrec de representants dels grups municipals del consistori, una actuació que dona resposta a l’acord de Ple aprovat el 18 de juny de 2020, a través del qual es comprometia a penjar al balcó la bandera irisada cada 17 de maig, Dia Internacional conta la LGTBI-fòbia; i cada 28 de juny, Dia Internacional de l’Orgull LGTBI.

Durant tot el mes de maig, l’Ajuntament de Manresa organitza diverses accions enfocades a la sensibilització entorn de la diversitat afectiva, sexual i de gènere. Tal com s’explicita en el Pla comarcal per garantir els drets de les persones lesbianes, gais, trans, bisexuals i intersexuals (2018-2021), fer visible la diversitat contribueix a combatre l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia, encara presents a la nostra societat. 

Documents relacionats

  • imagen

Publicación original

Manresa commemora dimarts el Dia contra la LGTBI-fòbia amb un acte institucional que dona protagonisme a la intersexualitat
Etiquetado en:                                            
× +info?
A %d blogueros les gusta esto: