Manresa 2022 s’alia amb el FABA per oferir una jornada inaugural amb artistes de diferents disciplines i amb Soleá Morente


El Festival Artístic del Barri Antic, que avui ha presentat el seu cartell complet, se celebrarà del 8 al 14 de maig a l’Anònima. Hidrogenesse, Kokoschka, Anna Andreu o Arnau Sala són altres de les propostes artístiques d’aquesta edició.

imagen

El projecte Manresa 2022 i el Festival Artístic del Barri Antic (FABA) s’han donat enguany la mà per coorganitzar la jornada inaugural del festival, que tindrà lloc del 8 al 14 de maig a l’Anònima. Avui s’ha desvelat el cartell complet de l’edició, en una presentació que ha comptat amb les regidores de Cultura i Festes, Anna Crespo Obiols, i de Centre Històric, Claudina Relat Goberna, i amb el gerent de Manresa 2022, Albert Tulleuda Lari.

 

La jornada inaugural, que es farà el 8 de maig, representa tota una aposta per programar artistes de diferents disciplines que, a través de l’exploració i el risc, fan de la transformació constant en els seus projectes el seu ‘modus vivendi’. La jornada comptarà amb la presentació de les tres propostes del Laboratori de Creació Transformadora, que han estat treballant durant mesos per oferir tres projectes d’intervenció adaptades a les necessitats del Centre Històric de Manresa. El mateix dia 8 el públic del FABA també gaudirà de dues actuacions que ens faran vibrar. L’artista catalana Anna Andreu presentarà el nou disc ‘La Mida’, perfecte successor del seu inconfusible estil, i Soleá Morente, referent musical arreu del territori, presentarà el seu darrer disc, ‘Aurora y Enrique’, un homenatge als seus pares. El dia 8 de maig també podrem presenciar el treball del manresà Arnau Sala, que després de deu anys i d’haver treballat per tot el món torna a la ciutat. En aquesta ocasió ens presentarà una instal·lació artística sobre els trastorns mentals que jugarà amb sonoritats i serà interactiva.

 

 

El FABA de dilluns a divendres

 

Entre setmana l’activitat prendrà lloc als garatges de l’Anònima, on s’hi instal·larà el conegut com a FABAr. Cada vespre tindrà lloc una activitat artística i durant tota la tarda es podran visitar part de les exposicions obertes al públic. Entre setmana el FABA acollirà les actuacions de Mar Peñaroja, que presentarà i recitarà el seu projecte literari de poesia; Leiana (Laia Tatjé), que escenificarà Bauma, una proposta artística de creació pròpia i de petit format de dansa i música; Vert, que portarà el seu projecte artístic en forma de poesia i lletres; i les manresanes RunOutTheCloset, que presentaran al FABA el seu primer treball musical, jugant amb l’estil indie més colpidor i sofisticat. També es comptarà amb l’exposició fotogràfica Skin, d’Àlex Domènech.

 

Entre setmana també es duran a terme activitats al voltant de la voluntat dels organitzadors del festival de convertir el recinte de l’Anònima en “un centre de creació per a la cultura transformadora”. El festival es clourà el dissabte 14 de maig amb més de 12 hores de cultura, música, gastronomia i art, amb les actuacions de Da Souza, Hidrogenesse, Kokoschca, Maria Jaume, DJ Coco, D4TA Error, Carla, Aroix i Mayoneday. També es comptarà amb artistes visuals i plàstics com Bruna Ribas, Carmen Collantes, Emma Flores, Miquel Vila i Sònia Carné.

 

Més informació a www.fabamanresa.cat

Documents relacionats

  • imagen

Publicación original

Manresa 2022 s’alia amb el FABA per oferir una jornada inaugural amb artistes de diferents disciplines i amb Soleá Morente
Etiquetado en:                                                
× +info?
A %d blogueros les gusta esto: