Les entrades per a l’espectacle musical ‘Enecus’, inspirat en la transformació d’Ignasi de Loiola, ja són a la venda


La producció, cent per cent manresana, s’estrenarà el 17 i 18 de setembre a la Sala Gran del Teatre Kursaal de Manresa i forma part del projecte Manresa 2022.

 

imagen

Les entrades per a l’espectacle musical ‘Enecus’, inspirat en la transformació d’Ignasi de Loiola, ja són a la venda a través de la pàgina web del Kursaal, de les taquilles del teatre i de la web de Manresa 2022. Fins al dia de Sant Jordi es vendran a un preu reduït de 8 euros. A partir de llavors, el preu únic de l’entrada serà de 12 euros. La producció, cent per cent manresana, s’estrenarà el 17 i 18 de setembre a la Sala Gran del Teatre Kursaal de Manresa.

A través d’aquesta obra, es pretén donar una lectura artística contemporània a la figura d’Ignasi de Loiola i, al mateix temps, reivindicar el talent artístic que hi ha a la ciutat. Per aquest motiu, l’espectacle compta amb manresans de renom. L’actor Jordi Figueras interpreta el personatge central, Enecus. L’acompanyen Celeste Alías, Marta Valero, Xavier Mestres, Salva Racero i Natxo Tarrés. El guió i la direcció de l’espectacle són d’Enric Llort. I la composició musical la signa Xavier Mestres.

Concebut des d’una òptica actual i des d’una estètica contemporània, l’espectacle s’aparta de convencionalismes escenogràfics, endinsant-se en la capacitat de transformació de les persones en un món canviant i líquid que demana redescobrir-nos. Enecus és un home que ha hagut de lluitar contra el vertigen de l’oblit personal, el fred de la soledat, també espiritual, i la foscor del forat on es troba. Lluny de la vida, fora del camí, apartat de tothom. També d’ell mateix. Lluites internes i externes per defugir els paranys morals que l’encotillen, i la por de retrobar-se conscient dins del món, el duen a descobrir-se, a compartir aquest nou jo des de la senzillesa, la complicitat, l’autenticitat i l’agraïment.

 

Un programa d’actes transversal amb més de 100 activitats

L’espectacle musical Enecus forma part d’un programa que conté més de 40 accions i 100 activitats i que està distribuït en set eixos temàtics: Espiritualitat i Pensament; De Manresa al Món; Educació; Cultura i Art; Música i Festa; Joventut, i Esport. Destaca el fòrum internacional de debat interreligiós —que abordarà el canvi climàtic des de la mirada jove— i les accions que enforteixen la connexió entre el País Basc i Catalunya, inici i final del Camí Ignasià. També les actuacions culturals i musicals, amb Love of Lesbian, la cantant israeliana Noa, l’Orfeón Donostiarra, l’Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu, Sílvia Pérez Cruz, Carles Cases, Manel Camp, l’Escolania de Montserrat o Jordi Savall, entre molts altres. El programa sencer es pot descobrir a www.manresa2022.cat.

L’organització està liderada per l’Ajuntament de Manresa i l’Oficina Tècnica de Manresa 2022, que compten amb un bon nombre d’institucions, organismes, entitats, associacions i persones a títol individual que s’han implicat en el projecte.

De Manresa al món

Manresa 2022 commemora els 500 anys de l’arribada d’Ignasi de Loiola a Manresa, de camí en el seu pelegrinatge cap a Jerusalem. Ignasi va estar-se prop d’un any a la ciutat, s’hi va inspirar per a escriure els ‘Exercicis Espirituals’ i hi va tenir una experiència reveladora, que va marcar la seva vida i el va dur a fundar la Companyia de Jesús. Per això, Manresa és considerada ciutat bressol de l’orde jesuïta. Tant és així que molts centres jesuïtes arreu del món duen el nom de Manresa. La commemoració —de relleu mundial— permet reivindicar i potenciar el llegat patrimonial de Manresa i consolidar el seu paper com a final del Camí Ignasià.

Documents relacionats

  • imagen

Publicación original

Les entrades per a l’espectacle musical ‘Enecus’, inspirat en la transformació d’Ignasi de Loiola, ja són a la venda
Etiquetado en:                                        
A %d blogueros les gusta esto: