L’acte forma part del programa Cultura Emprenedora a l’Escola (CuEmE), adreçat a fomentar la cultura emprenedora i les competències bàsiques en el cicle superior d’educació primària.

 

Un total de 212 alumnes de 5è i 6è de Primària de les cooperatives escolars de Manresa (Joviat, Bages, L’Espill, La Salle i Puigberenguer) han estat rebuts avui  per l’alcalde de la ciutat, Marc Aloy Guàrdia; la regidora d’Ocupació, Empresa i Coneixement, Cristina Cruz Mas;  i la regidora d’Indústria, Comerç i Activitats, Núria Masgrau Fontanet, en un acte celebrat al Saló de Sessions de l’Ajuntament.

En primer lloc, s’han fet entrega a les 10 cooperatives participants en el programa Cultura Emprenedora a l’Escola del CIF, document necessari per a totes les empreses i que les constitueix legalment com a cooperatives. Un cop fet aquest tràmit administratiu, les cooperatives escolars ja estan a punt per a elaborar els productes que finalment vendran al Mercat durant el mes de maig.

A banda d’obtenir aquest document, els cooperativistes han pogut intercanviar impressions amb els representants municipals, que s’han mostrat molt interessats per la tasca realitzada per l’alumnat en el marc del programa.

Les 10 cooperatives que s’han constituït aquest curs 2022-2023 són:

 Escola Joviat (79 alumnes)

– Manetes World

– CreaCoop

– Joviart

– Jovicraft  

Escola Bages (52 alumnes)

– CreArt

– Km 0

ESCOLA L’ESPILL (25 alumes)

– Coopcalm

 

Escola La Salle Manresa (3 alumnes)

– Estrella Coop 

Escola Puigberenguer ( 53 alumnes)

– Coop M.U.P

– Eco_Puig

 Cultura Emprenedora a l’Escola

El programa Cultura Emprenedora a l’Escola (CuEmE) fomenta la cultura emprenedora i les competències bàsiques en el cicle superior d’educació primària. Durant un curs escolar, l’alumnat crea i gestiona una cooperativa amb el suport de la comunitat educativa, l’administració i altres agents socials de la seva localitat.

En el cas de les escoles de Manresa, el projecte inclou la creació, organització, gestió i tancament d’una cooperativa de fabricació de productes, que comporta la sol·licitud d’un microcrèdit i la venda dels productes elaborats. El 10% dels beneficis obtinguts es destinarà a una entitat sense ànim de lucre o a una ONG i la resta servirà per a fer una activitat conjunta amb els alumnes a l’aula.

Des de l’Ajuntament de Manresa es coordina el projecte al territori i s’ofereixen diferents tallers a l’aula per a donar suport a les cooperatives en el seu procés de creació. Aquest any s’ha realitzat un taller sobre els valors cooperatius (realitzat per la tècnica d’Economia Social i Solidària); un taller sobre com dissenyar un logotip (a càrrec de l’Escola d’Art) i un taller sobre  la constitució legal i sol·licitud del CIF (a càrrec de tècnics de ProManresa).

 

Publicación original

L’Ajuntament rep les 10 cooperatives escolars de Manresa del curs 2022-23
Etiquetado en:                            
A %d blogueros les gusta esto: