L’Ajuntament organitza dues exposicions sobre l’educació a la Segona República i els Objectius de Desenvolupament Sostenible a Manresa


Les dues mostres, al Centre Cívic Selves i Carner i al Casal de les Escodines, es poden visitar fins al 30 de setembre. L’exposició “República i Escola (1931-1939)” divulga l’obra educativa del govern de la República a Manresa i el moviment de renovació pedagògica que va significar. La mostra dels ODS fa difusió de les accions de l’Agenda 2030 a la ciutat.

imagen

L’Ajuntament de Manresa organitza aquest setembre dues exposicions al Centre Cívic Selves i Carner i al Casal de les Escodines. Es poden visitar des d’ahir dijous fins al proper 30 de setembre. Es tracta de les exposicions “República i Escola (1931-1939)”, que es pot visitar al Selves i Carner, i “Els Objectius de Desenvolupament Sostenible a Manresa”, a Les Escodines.

L’exposició “República i Escola 1931-1939” és una mostra de l’obra educativa del govern de la República a Manresa, el moviment de renovació pedagògica que a significar, la construcció del Grup Escolar Renaixença i el compromís dels seus equips de mestres.  L’educació va ser una de les grans prioritats del nou règim democràtic republicà, ja que era un instrument bàsic de cara a la cohesió social i la modernització  del país. Es va invertir decididament a favor d’un ensenyament públic, a l’abast de tothom.

L’exposició es va realitzar amb motiu dels actes de celebració de 90è aniversari de la proclamació de la Segona República (14 d’abril). Es va poder visitar a l’escola La Renaixença durant la Festa Major de Manresa 2021. És una producció de l’Associació Memòria i Història de Manresa, amb la col·laboració de l’Arxiu Comarcal del Bages, el Museu de Manresa, la Diputació de Barcelona, la Direcció General de Memòria Democràtica de la Generalitat de Catalunya i  el Memorial Democràtic.

A partir del recurs expositiu, dins el projecte CulturaMENT de l’Ajuntament de Manresa i amb el suport de la Diputació de Barcelona, entre el setembre i el novembre es realitzaran cinc tallers de memòria sobre els records escolars. Els tallers seran dinamitzats per membres de l’Associació Memòria i Història de Manresa i estan adreçats a persones grans amb inicis de demència i trastorns lleus de salut mental de les residències de Manresa, familiars i persones professionals cuidadores.

L’exposició “República i Escola (1931-1939)” es podrà visitar fins al 30 de setembre al Centre Cívic Selves i Carner (C/ Bernat Oller, 14-16),  de dilluns a divendres, de 16 a 21 h.

D’altra banda, el Casal de les Escodines (C/ St. Bartomeu, 50) acull fins al 30 de setembre l’exposició “Els Objectius de Desenvolupament Sostenible a Manresa”, que es pot visitar de dilluns a divendres de 9 a 14 h i de 16 a 20.30 h i els dissabtes (a partir del 17 de setembre), de 9 a 14 h.

Al setembre de 2015, l’Assemblea General de l’ONU va aprovar la resolució: “Transformar el nostre món: L’Agenda 2030 per al  desenvolupament sostenible”, un pla d’acció amb 17 objectius generals (ODS) i 169 fites específiques en temes relacionats amb la pobresa, la fam, la igualtat de gènere, la biodiversitat, l’acció pel clima i la pau, entre d’altres.

L’Ajuntament de Manresa va endegar un debat amb els agents locals i la ciutadania per localitzar els ODS a la ciutat. El procés participatiu va cloure a finals de 2021 amb l’informe final d’alineament, que recull 175 fites locals per assolir els 17 ODS, més un objectiu afegit per a Manresa, el 18, dedicat a la Cultura.

De tot aquest procés va néixer L’Agenda Manresa 2030, el pla integral de sostenibilitat de la ciutat per aquesta dècada, que recollirà una visió compartida sobre el futur de la ciutat, i les 30 accions transformadores que calen per fer-la realitat al 2030.

L’exposició, produïda per l’Ajuntament de Manresa amb el suport de la Diputació de Barcelona, es mou per diferents espais i equipaments de la ciutat, amb l’objectiu de  donar a conèixer els ODS a Manresa i sensibilitzar la ciutadania perquè tothom s’impliqui en la consecució d’aquests objectius.

Documents relacionats

  • imagen
  • imagen

Publicación original

L’Ajuntament organitza dues exposicions sobre l’educació a la Segona República i els Objectius de Desenvolupament Sostenible a Manresa
Etiquetado en:                                                
A %d blogueros les gusta esto: