L’Ajuntament dona continuïtat al projecte “Cor de dones”, una coral que crea vincles entre dones d’orígens, realitats i edats diverses a Manresa


Les inscripcions gratuïtes al Cor de Dones es tornen a obrir per encabir fins a una vintena de dones. No cal tenir coneixements previs de música o cant coral per cantar a la coral. Es proposen 15 sessions cada dilluns al matí de 9.30 a 11.30 h del 7 de març al 20 de juny a la Casa Flors Sirera.

 

imagen

L’Ajuntament de Manresa ha obert avui les inscripcions gratuïtes per donar continuïtat al projecte Cor de Dones, una iniciativa que va néixer l’octubre passat,  conduït per  Maria Ribot a la Casa Flors Sirera, i que ha funcionat positivament amb una quinzena de dones no només com espai per a l’aprenentatge musical sinó també com a punt de trobada i de cohesió.

El Cor de dones ha acollit dones d’orígens, realitats i edats diverses,  des d’on s’ha compartit  confiança i s’ha fet acompanyament a altres recursos musicals de la ciutat (corals, La Canal). L’espai també ha permès reflexionar sobre el paper de la dona i l’origen de les injustícies i les desigualtats.

Al llarg d’aquests primers mesos de funcionament han fet dues petites actuacions: el 25 de novembre a la plaça Major, amb motiu de l’acte institucional  del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones; i el 25 de gener a la Casa Flors Sirera, com a clausura del Memorial pels conflictes oblidats 2022 i  el 25è aniversari de l’assassinat de la cooperant Flors Sirera a Ruanda.

La música aporta un llenguatge universal que enllaça diferents realitats i experiències vitals per poder crear un espai comú per treballar relacions horitzontals i la diversitat esdevingui una font de riquesa col·lectiva.

L’objectiu  és continuar oferint noves sessions del Cor de dones per poder seguir treballant en la línia esmentada i, sobretot, per donar l’oportunitat a dones noves de formar-ne part.

Les quinze dones que fins ara n’han format part poden continuar-hi, però hi ha la voluntat de poder ampliar el recurs a noves dones per la qual cosa el termini d’inscripcions restarà obert a noves incorporacions durant el funcionament del cor. No es demanarà tenir coneixements previs de música o cant coral.

Aquesta proposta és una iniciativa de la consultora de cultura transformadora, Cultura del Bé Comú  i es lidera des de les regidories de Cultura, Feminismes i LGTBI,  tot i que compta amb la participació d’altres regidories i serveis de l’Ajuntament de Manresa (Regidoria de Cooperació i Casa Flors Sirera, Manresa Jove)  pel que fa a la cessió d’espais i de fer arribar la informació de l’activitat a dones diverses de la ciutat.

Inscripcions

Es proposen 15 sessions cada dilluns al matí de 9.30 a 11.30 h del 7 de març al 20 de juny ala Casa Flors Sirera.

Les inscripcions es poden a través d’internet en aquest enllaç, o bé de forma presencial  al Servei d’Informació i Atenció a les Dones Montserrat Roig (C/ de la Canal, 6), telèfon 93 875 23 10. 

Documents relacionats

  • imagen

Publicación original

L’Ajuntament dona continuïtat al projecte “Cor de dones”, una coral que crea vincles entre dones d’orígens, realitats i edats diverses a Manresa
Etiquetado en:                                                            
A %d blogueros les gusta esto: