L’Ajuntament de Manresa rep Azza Karam, secretària general de Religions For Peace International


Convidada per Manresa 2022, Karam farà una conferència aquest divendres 22 d’abril sobre la missió i els objectius de Religions for Peace i del proper Fòrum Internacional d’Espiritualitat, que se celebrarà a la capital del Bages el pròxim novembre, amb la presència de més 60 líders religiosos d’arreu del món.

imagen

L’Ajuntament de Manresa ha realitzat aquest matí una recepció institucional a Azza Karam, secretària general de Religions For Peace International —la plataforma més gran del món de lideratge multireligiós— i a Deepika Singh, secretària general adjunta i directora de Programes de l’organització. Han estat rebudes per l’alcalde de Manresa, Marc Aloy Guàrdia, pel regidor de Turisme i Projecció de Ciutat, Joan Calmet Piqué, i per la regidora d’Acció i Inclusió Social, Mariona Homs Alsina, que els han donat la benvinguda a la ciutat.

 

Nascuda a Egipte i resident als Estats Units, Karam ha ocupat diferents càrrecs a les Nacions Unides des del 2004, així com en altres organitzacions intergovernamentals i no governamentals des de principis de la dècada de 1990 (Internacional IDEA, OSCE i Religions per la Pau), treballant al voltant de la religió, el desenvolupament i la diplomàcia, tot basant-se en la seva experiència en el lideratge intercultural a la Regió Àrab, a Europa i a Àsia Central.

 

Amb l’arribada de la professora Karam, la ciutat es comença a preparar pel Fòrum Internacional d’Espiritualitat ‘Cruïlla de Camins’, que se celebrarà a Manresa el pròxim novembre, amb la presència de més de 60 líders religiosos d’arreu del món, que abordaran el debat del canvi climàtic des d’una òptica intergeneracional amb la voluntat d’establir les bases d’un “Pacte Global Multireligiós i Multisectorial per al Desenvolupament de Ciutats Resilients, Sostenibles, Segures i Inclusives Manresa 2022”.

 

De manera prèvia al Fòrum de novembre, s’han organitzat unes jornades preparatòries que es faran aquest dijous i divendres, 21 i 22 d’abril, coincidint amb el Dia de la Terra. Dijous 21 es farà una jornada de treball híbrida, combinant la presencialitat i la virtualitat dels seus participants. Pel que fa al 22 d’abril, la jornada es dividirà en dues parts. Al matí, es duran a terme activitats d’autoconeixement i gestió emocional i d’escolta activa de la Terra i del silenci al voltant dels 4 elements, en un recorregut per diversos espais de l’Anella Verda, des del Pou de Llum fins la llera del riu Cardener, al voltant del Pont Nou. La matinal compta amb la participació de l’Institut Cal Gravat i la dinamització d’Aura Ioga, el grup Inspiració 2022, les associacions islàmiques de Manresa, l’Anella Verda de Manresa, i el Grup de Diàleg Interreligiós de Manresa.

 

A la tarda, es farà l’acte institucional a l’Espai Plana de l’Om, que comptarà amb la presència de l’alcalde, Marc Aloy Guàrdia, de la directora general d’Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya, Ivonne Griley Martinez, de Xavier Melloni Ribas, sj, i d’Azza Karam, que pronunciarà una conferència sobre la missió i els objectius de Religions for Peace i del proper Fòrum Internacional d’Espiritualitat de Manresa. L’acte comptarà també amb l’acompanyament musical d’Albert Galbany.

 

La jornada del 22 d’abril, tant les activitats del matí com l’acte de la tarda a l’Espai Plana de l’Om, és de lliure accés,  tot i que es recomana reservar plaça a través de la web www.manresa2022.cat i de www.kursaal.cat o del correu electrònic hola@manresa2022.cat.

 

La plataforma més gran del món de lideratge multireligiós

 

Religions for Peace (RfP) és la plataforma més gran del món de lideratge multireligiós, amb 92 Consells Interreligiosos nacionals i 6 regionals, i compta amb la participació de líders i institucions de les diverses tradicions religioses, consells interreligiosos i xarxes interreligioses de dones i joves d’arreu. Té seu a Japó, Kenya, Perú, el Regne Unit i els Estats Units. Durant el Fòrum de Manresa, els i les líders de l’àmbit religiós presents a la ciutat debatran i buscaran respostes a la crisi climàtica i del medi ambient des de la perspectiva del diàleg interreligiós, amb destacada presència de la joventut i les dones que formen part de la plataforma de RfP.

Documents relacionats

  • imagen

Publicación original

L’Ajuntament de Manresa rep Azza Karam, secretària general de Religions For Peace International
Etiquetado en:                                    
A %d blogueros les gusta esto: