L’Ajuntament de Manresa posa en marxa el registre electrònic únic d’apoderaments


El consistori manresà s’ha adherit al registre “Representa” que el Consorci d’Administració Oberta de Catalunya posa a disposició de totes les administracions. Es posarà en marxa aquest dimecres 15 de juny. L’Ajuntament fa així un nou pas per ampliar el catàleg de serveis d’administració electrònica.

imagen

L’Ajuntament de Manresa ha posat en marxa el registre únic d’apoderaments municipal, tot adherint-se al registre electrònic comú d’apoderaments “Representa” que el Consorci d’Administració Oberta de Catalunya (AOC) posa a disposició de les administracions públiques catalanes. D’aquesta manera, el consistori manresà ha fet un nou pas en l’ampliació del catàleg de serveis d’administració electrònica. Es posarà en marxa aquest dimecres, 15 de juny.

Es tracta d’un registre electrònic únic de poders de representació de tot Catalunya, a través del servei “Representa” del Consorci AOC, que permet a la ciutadania, les empreses i les entitats sense personalitat jurídica atorgar i inscriure poders davant les administracions públiques, ja sigui de forma presencial o electrònica. Aquest registre també està interconnectat amb el registre d’apoderaments estatal “Apodera”. Per tant, també tindrà efectes a tot l’estat espanyol sempre i quan les administracions s’hagin adherit a algun d’aquests serveis indicats.

La inscripció a “Representa” es pot fer telemàticament i sense desplaçaments, si es disposa d’una identitat digital, o presencialment, sempre i quan es tracti d’un persona física, tot demanant cita prèvia a alguna de les oficines d’atenció ciutadana de l’Ajuntament.

Un cop s’hagi atorgat i inscrit els poders, la persona representant amb el seu certificat o identitat digital podrà fer qualsevol tràmit municipal telemàtic o presencial, o accedir a carpeta ciutadana, empresa o entitat en nom de la persona representada, sense haver d’acreditar cada vegada els poders.

El Registre Electrònic d’Apoderaments permet fer constar les representacions que la ciutadania, professionals i empreses atorguen a terceres persones per actuar en nom seu davant de les administracions públiques. L’apoderament es pot atorgar a qualsevol persona física o jurídica (empreses, entitats i associacions), tot aportant les seves dades (nom o raó social i NIF o número d’identificació, com a mínim).

Podeu accedir al Registre electrònic d’apoderaments de l’Ajuntament de Manresa mitjançant aquest enllaç.

Un registre que permet inscriure en línea les relacions de representació

“Representa” és un registre de representacions i permet inscriure en línia les relacions de representació entre qualsevol persona física o jurídica. A més, permet a una persona (anomenada ’poderdant’ o ’persona representada’) designar una altra persona com la seva representant (també anomenada ’apoderat/da’). Permet també a una persona representant sol·licitar la inscripció d’un poder de representació que li ha donat prèviament la persona poderdant mitjançant un document.

El Registre Representa serveix per acreditar la representació davant les administracions públiques catalanes o de la resta de l’estat espanyol, adherides al servei.

Es tracta d’un registre electrònic, únic i interoperable de totes les administracions públiques catalanes i espanyoles que s’hagin adherit al servei. Aquest servei permet a les persones representants relacionar-se amb l’administració en nom de les poderdants sense haver de presentar per a cada nova gestió els documents que l’acrediten per fer-ho. La durada s’estableix en el moment d’inscriure la representació fins un termini màxim de cinc anys prorrogables. 

Més informació:

Documents relacionats

  • imagen
  • imagen

Publicación original

L’Ajuntament de Manresa posa en marxa el registre electrònic únic d’apoderaments
Etiquetado en:                            
A %d blogueros les gusta esto: