L’Ajuntament de Manresa oferirà vasos d’aigua i ventalls a la ciutadania en equipaments públics com a mesura per pal·liar les onades de calor


També s’informa la població de les zones verdes i equipaments que poden servir com a refugis climàtics, així com de les fonts que hi ha a la ciutat, assegurant que n’hi hagi el màxim d’obertes i accessibles. En aquests moments, 102 del total de 109 fonts estan en funcionament.

imagen

Els equipaments municipals oberts a la ciutadania disposaran d’aigua i ventalls (fins a exhaurir existències) per oferir de forma gratuïta a la població, especialment els dies de més calor. Es tracta d’una de les mesures que s’han adoptat per pal·liar les onades de calor a la ciutat, entre les quals també hi ha la d’assegurar que el màxim de fonts de la ciutat estiguin obertes, disponibles i accessibles a la ciutadania —actualment en funcionen 102 del total de 109 fonts que hi ha— i informar a la població de les zones verdes de la ciutat —espais ombrívols i amb arbres— i dels equipaments públics —com les biblioteques— que poden actuar com a refugis climàtics.

Els equipaments on es podrà trobar aigua i ventalls durant aquest mes d’agost són l’edifici Infants, l’edifici de l’Ajuntament de Manresa, l’Oficina de Turisme, la biblioteca del Casino i la biblioteca de l’Ateneu Les Bases. Fora del mes d’agost, ja es posaran en funcionament la resta d’equipaments municipals que en aquests moments estan tancats per vacances (Casal de les Escodines, Espai Jove Joan Amades i Centre Cívic Selves i Carner), que també s’afegirien a la iniciativa si les onades persistissin (vegeu horaris dels equipaments en aquest enllaç). En aquests edificis es facilitaran gots de paper reciclables i gots de material compostable per tal d’evitar la compra d’aigües de mida petita i la generació de plàstics.

Igualment, l’Ajuntament de Manresa informa que tots els edificis públics oberts poden servir com a refugis climàtics per aquelles persones que ho necessitin. També recorda que la ciutat té diverses zones verdes i espais amb arbres que esdevenen llocs idonis on estar més fresc i resguardar-se de la calor, com el mateix passeig Pere III, la llera del riu Cardener, el Parc de l’Agulla (on els diumenges i festius s’hi pot arribar en bus urbà de manera gratuïta) o els parcs i les zones arbrades dels diferents barris de la ciutat.

Pel que fa a les fonts, Manresa en té 109, repartides per tota la ciutat (vegeu plànol). En aquests moments, la majoria (102, que representa un 94%) estan obertes i només n’hi ha 7 que estan avariades per diferents motius, que són: Font dels Capellans (torre 5), Parc de la Seu, Parc Infantil Creu Guixera, plaça Excursionisme, carrer Balsareny, plaça de la Font de les Oques i plaça de la Reforma (parc infantil). Ja s’hi està treballant i és previst que la majoria es puguin posar en funcionament en els pròxims dies.

Les mesures adoptades donen resposta a la proposició aprovada en el darrer ple municipal per combatre les onades de calor a la ciutat.

 

*A la imatge, la regidora de Ciutat Saludable, M. Mercè Tarragó Costa (esquerra), a l’Oficina de Turisme de Manresa, on els seus responsables ja han adequat l’espai per a la font d’aigua.

Documents relacionats

  • imagen

Publicación original

L’Ajuntament de Manresa oferirà vasos d’aigua i ventalls a la ciutadania en equipaments públics com a mesura per pal·liar les onades de calor
Etiquetado en:                                                    
A %d blogueros les gusta esto: