L’Ajuntament de Manresa fa una nova acollida de persones ambaixadores de la ciutat


Es tracta de persones nascudes o vinculades directament amb la ciutat que destaquen per la seva feina i trajectòria, amb influència en l’àmbit català, estatal i internacional. La iniciativa pretén augmentar el sentiment de pertinença i, a la vegada, ajudar a donar a conèixer projectes concrets importants, com ara Manresa 2022. En aquesta recepció  han estat 16 les persones que s’han compromès de manera pública a projectar la ciutat arreu. Se sumen a les altres 38 que es van reconèixer als actes celebrats els dies el  9 i 24 d’abril de l’any passat.

imagen

El Saló de Sessions de l’Ajuntament de Manresa ha acollit aquest dimecres al matí una nova recepció a les persones que han estat designades ambaixadores de la ciutat. La iniciativa pretén fer augmentar el sentiment de pertinença i, a la vegada, ajudar a donar a conèixer projectes concrets rellevants, com ara Manresa 2022, que commemora enguany els 500 anys de l’estada d’Ignasi de Loiola a la ciutat.

Investigadors, artistes, esportistes, comunicadors i  professionals de generacions i procedències molt diverses formen part d’aquesta iniciativa, que va néixer amb la voluntat de ser inclusiva i oberta. Aquesta iniciativa té per objectiu que la ciutat agraeixi públicament la feina d’aquells que han estat capaços de destacar en els seus respectius àmbits d’actuació i, de l’altra, que les persones ambaixadores facin visible Manresa arreu.

En l’acte de recepció, s’ha reconegut la trajectòria i la rellevància de 16 persones, 10 de les quals ho han fet de  forma presencial i 6 més a través d’un missatge gravat.

Les persones reconegudes de forma presencial han estat el compositor i pedagog, Agustí Charles Soler; la psicòloga Maria Mercè Conangla Martin; l’esportista del motor Gerard Farrés Güell; el pintor Joaquim Falcó Pujol; el jesuïta Josep Lluis Iriberri Diaz; la crítica d’art Pilar Parcerisas i Colomer; l’esportista Núria Picas i Albets; la periodista Cristina Riba Roig; l’enginyer de telecomunicacions Jaume Sanpera Izoard; i l’esportista Melània Sorroche Torres.

A més a més, en el mateix acte, també s’ha passat un vídeo del cuiner Jordi Cruz Mas; del professor i investigador Josep Maria Gasol Piqué; de la trompetista Mireia Farrés Bosch; del músic i compositor  Llibert Fortuny Cendra, i del jugador de bàsquet Rafael Martínez Aguilera. També s’ha reconegut a la catedràtica d’Àlgebra Rosa Maria Miró Roig.    

Aquest acte és la tercera recepció que fa l’Ajuntament: les dues primeres es van fer l’abril de l’any passat, actes en què es va reconèixer la trajectòria de prop de 40 persones. En la primera recepció es va reconèixer Marc Buxaderas Escolà, activista al costat dels discapacitats;  Ignacio Cirac Sasturain, físic; Joan Creus Molist, exjugador del TDK Manresa; Miki Esparbé Gener, actor; Manel Estiarte Duocastella, exwaterpolista;  Antoni Esteve Cruella, farmacèutic; Lurdes Fisa Saladrigas, artista; Núria López Bigas, investigadora; Jordi Ludevid Anglada, arquitecte; Núria Malé Espinalt, dissenyadora; Laia Masramon Vendrell, pianista; Ander Mirambell Viñas, olímpic d’skeleton; Alba Martínez Armengol, dissenyadora; Ignasi Ribas Canudas, astrofísic; Marta Roqueta Fernández, escriptora; Martí Saballs Pons, periodista; Jordi Sardans Galobart, científic; Núria Tió Peig, atleta i dinamitzadora; Loles Vives Jorba, atleta màster. 


En la segona recepció
va ser el torn d’Ignasi Avila Rodríguez, atleta i ciclista paralímpic; Eva Bach Cobacho, pionera en educació emocional; Manel Camp Oliveres, músic; Lucía Caram Padilla, monja i activista al costat dels vulnerables; Pere-Joan Cardona Iglesias, metge, investigador biomèdic; Manel Fontdevila Subirana, humorista gràfic; Àngels Freixanet Picanyol, escultora; Pere Miró Sellarès, director adjunt del COI; Valentí Oviedo Cornejo, director general del Gran Teatre del Liceu; Mireia Pintó Garriga, mezzosoprano; Francesc Sòria Mesa, periodista esportiu de TV3; Míriam Ponsa Prat, dissenyadora de moda; Maria Picassó Piquer, il·lustradora; Núria Rial Santiago, soprano; Jordi Ribas Corbera, vicepresident corporatiu a Microsoft; Genís Sinca Algué, escriptor i periodista; Xavier Serrano Sanjosé, locutor, músic i fotògraf; Natxo Tarrés Garcia, músic i David Victori Blaya, cineasta. 


L’alcalde Aloy i el regidor Calmet agraeixen la tasca dels ambaixadors i ambaixadores

L’acte, presidit per l’alcalde de Manresa, Marc Aloy i Guàrdia, l’ha obert el regidor de Turisme i Projecció de la Ciutat, Joan Calmet i Piqué, que ha agraït la tasca de projecció de la ciutat que desenvolupen els ambaixadors manresans, cadascun dins del seu àmbit. “És un acte d’agraïment per a tota aquesta activitat personal i professional que esteu desenvolupament i que ens ajudeu a explicar que Manresa és una ciutat que val la pena, que es transforma, que té futur, i que és ambiciosa”, ha manifestat, alhora que ha recordat que l’acte forma part d’un projecte més gran, Manresa 2022, “que té l’objectiu final de projecció de la ciutat”.

Tot seguit, s’ha donat pas a les persones ambaixadores, que han versat sobre els seus records i les seves vivències a Manresa, amb anècdotes que els lliguen a la ciutat que en algun cas els ha vist néixer i que en algun altre els ha vist créixer, també en els seus àmbits professionals. Manresans i manresanes de naixement o d’adopció. Manresans i manresanes que han explicat que, arreu on van, mostren la seva estima per Manresa, i que ara, sent ambaixadors i ambaixadores, ho faran marcant encara més la petjada.

El parlament de cloenda ha anat a càrrec de l’alcalde Marc Aloy, que ha recordat que, a data d’avui, ja s’han reconegut més d’una cinquantena d’ambaixadors i ambaixadores de Manresa. “De mica en mica, anirem ampliant la llista, perquè ens hem adonat que sortosament hi ha molts manresans, aquí i voltant pel món, que excel·leixen en els seus àmbits i mereixen aquest reconeixement”, ha manifestat, tot afegint: “De vegades no reconeixem prou les persones amb talent que tenim més a prop. Amb l’acte d’avui, modestament, volem començar a posar remei a aquesta mancança. I agrair-vos la bona feina i el talent que demostreu”, ha dit.

Aloy ha agraït “el vostre sentiment de pertinença a Manresa i per portar el nom d’aquesta ciutat arreu del món”. I ha conclòs: “En nom de la ciutat us traslladem amb estima i agraïment aquest títol d’ambaixadors  i us animem a continuar exercint de manresans com fins ara. Ara, el 2022 i més enllà. Nosaltres, quan seguiu aconseguint èxits rellevants, continuarem dient amb orgull que sou conciutadans nostres”.

Les persones ambaixadores han rebut com a obsequi un linogravat de la Creu de Beuys de l’escultor danès Björn Norgäard, creat especialment per a l’ocasió per l’artista Susanna Ayala, en el marc del centenari del naixement de Beuys. A l’acte, també hi han estat presents representants dels diversos grups municipals.

Per a més informació de  les noves persones ambaixadores cliqueu AQUÏ 

Documents relacionats

Currículum dels nous ambaixadors i ambaixadores

  • imagen

Publicación original

L’Ajuntament de Manresa fa una nova acollida de persones ambaixadores de la ciutat
Etiquetado en:                            
A %d blogueros les gusta esto: