L’Ajuntament de Manresa es tenyirà de vermell per sensibilitzar sobre l’abolició de la pena de mort i pel Dia Mundial de la Lluita contra la Sida


Demà dimecres dia 30 de novembre, el consistori de la capital del Bages tornarà a donar suport a la campanya “Ciutats per la vida, Ciutats contra la Pena de Mort” que té com a objectiu aconseguir l’abolició universal de la pena de mort arreu del món. L’endemà, 1 de desembre, la façana es tornarà a il·luminar i lluirà un llaç vermell per sensibilitzar contra la sida.

 

imagen

La façana de l’Ajuntament de Manresa s’il·luminaran al vespre d’aquest dimecres, 30 de novembre, i dijous, 1 de desembre, de 5.30 h a 10.30 h, amb la finalitat de sensibilitzar la ciutadania i donar suport a la campanya Ciutats per la vida, Ciutats contra la Pena de Mort i per commemorar el Dia Mundial de la lluita contra la Sida.

A proposta de la Comunitat de Sant’Egidio, l’Ajuntament de Manresa dóna suport a la campanya Ciutats per la vida, Ciutats contra la Pena de Mort que té com a objectiu aconseguir l’abolició universal de la pena de mort arreu del món.  Els darrers anys, el treball de la Comunitat de Sant’Egidio ha propiciat la construcció d’un ampli front mundial, interreligiós i laic contra la pena capital. Formen part d’aquest moviment personalitats representatives de les diferents tradicions religioses, exponents de la cultura laica, nombrosos Premis Nobel de la Pau, centenars de parlamentaris i també milers de ciutadans i ciutadanes. 

A banda d’aquesta acció, la Comunitat de Sant’Egido ha organitzat per al dijous, 1 de desembre a les 17 h, a l’Auditori del Col·legi d’Advocats de Manresa la xerrada “No hi ha justícia sense vida”, a càrrec de Delia Pérez Meyer, una activista contra la pena de mort des de fa anys. El seu germà, Louis Castro Pérez, fa 23 anys que està condemnat a mort i espera la seva execució a Texas.

Dijous es penjarà el llaç vermell contra la sida a la façana de l’Ajuntament

A banda de la il·luminació de color vermell a la façana de l’Ajuntament, al matí el consistori penjarà un llaç vermell a la Casa Consistorial. D’aquesta manrera es dona compliment a l’acord del Ple Municipal  de l’Ajuntament de Manresa del 27 de gener de 2022 que es comprometia a fer cada any, l’1 de desembre, aquestes dues accions per commemorar el Dia Mundial de lluita contra la Sida. 

Aquesta iniciativa és una petició d’Actua Vallès, l’associació que té un acord de col·laboració amb l’Ajuntament de Manresa per tal de fomentar la detecció precoç del VIH mitjançant proves ràpides de VIH i Sífilis a la nostra ciutat.

Amb la seu a Sabadell,  Actua Vallès va néixer a partir de persones voluntàries per cobrir les necessitats generades per l’epidèmia del VIH i la sida. A Manresa, atén a l’Edifici Infants (Ctra. de Vic, 16), els dimarts en horari de 15.30 h a 18.30 h, de manera gratuïta, anònima, confidencial, i amb cita prèvia sol·licitada trucant al 619 77 86 56 o al 93 727 19 00. També es pot escriure un correu electrònic a prova@actuavalles.org. En cas de detectar resultats positius en la prova, es facilita la derivació a la Unitat de malalties infeccioses de la Fundació Althaia per tal de poder iniciar el tractament i fer el seguiment assistencial.

Documents relacionats

  • imagen

Publicación original

L’Ajuntament de Manresa es tenyirà de vermell per sensibilitzar sobre l’abolició de la pena de mort i pel Dia Mundial de la Lluita contra la Sida
Etiquetado en:                                                        
A %d blogueros les gusta esto: