L’Ajuntament de (*50*) acollirà l’acte per commemorar els 50 anys de trajectòria d’Òmnium Bages-Moianès


Tindrà lloc el pròxim dijous 29 de setembre, a les 19 h, al Saló de Sessions de l’Ajuntament de (*50*). Durant l’acte, es reconeixerà els membres fundadors de l’entitat, l’any 1972, i hi assistiran persones que han format part de les diferents juntes d’Òmnium al llarg dels seus 50 anys d’història.

imagen

El dia 2 de juliol de 1972 es va fundar la delegació a (*50*) d’Òmnium Cultural, en una assemblea al Centre Excursionista de la Comarca de Bages, amb l’assistència d’una quarantena de socis. Per celebrar els 50 anys de la seu territorial, de l’entitat, el Saló de Sessions de  l’Ajuntament de (*50*) acollirà el pròxim dijous, 29 de setembre, a les 19 h un acte commemoratiu d’aquest aniversari de l’entitat, en el qual  es reconeixeran les persones que van formar part de la primera junta.

 

L’acte comptarà amb la intervenció de l’alcalde de (*50*), Marc Aloy Guàrdia, i de la presidenta d’Òmnium Bages-Moianès, Anna Vilajosana i Garcia. Hi assistiran representants dels grups polítics municipals, el director dels Serveis Territorials de Cultura de la Generalitat, Francesc Serra Sellarès, i una cinquantena de membres de les diferents juntes d’aquests 50 anys.

 

Durant la commemoració, Jaume Puig i Ibáñez, president de la seu territorial des de l’any 2008 al 2015, parlarà  de “Mig segle de lluita per la llengua, la cultura i el país”.

 

L’acte es clourà amb una intervenció artística de Berta Sala i Riba, Clara Palet i Trujols, Mar Martínez i Matas, i Laia Tatjé i Fargas, que consistirà en un recull de cançons, poesia i dansa teatre de nova creació, inspirades en l’obra de Palmira Jaquetti i Isant, poetessa catalana del segle passat, folklorista, compositora, pedagoga i amant de la naturalesa.

 

L’aforament del Saló de Sessions és limitat i les places lliures s’ocuparan per ordre d’arribada.

 

Altres actes commemoratius al Bages i Moianès

 

A banda de l’acte al Saló de Sessions de l’Ajuntament de (*50*), Òmnium Bages-Moianès prepara una exposició itinerant, amb un potent muntatge audiovisual, que recollirà els aspectes més rellevants dels 50 anys d’història de l’entitat i els seus protagonistes. L’exposició s’inaugurarà a Moià (Auditori Sant Josep) el dia 12 de novembre. Al gener es traslladarà a Sant Joan de Vilatorrada (Cal Gallifa); al febrer a Sant Vicenç de Castellet (Auditori de la Biblioteca); i del 3 a 19 de març  s’exposarà a l’Espai 7 del Centre Cultural del Casino, de (*50*). Està previst que durant la resta del curs la mostra visiti altres poblacions del Bages i el Moianès.

 

Des de la comissió organitzadora s’està treballant també en l’organització de cicles de conferències específics sobre llengua, cultura, país i cohesió social, amb ponents de relleu nacional, amb la voluntat que alguns dels actes habituals de la seu territorial adquireixin un sentit especial.

 

La imatge dels 50 anys d’Òmnium que acompanyarà els actes és obra de la il·lustradora i caricaturista manresana Maria Picassó, que s’ha inspirat el seu disseny en tres conceptes: Òmnium, Paisatge i Cel, per simbolitzar el lligam històric de l’entitat amb el conreu de la  llengua, la cultura i la identitat catalana al nostre territori.

 

 

Foto: La junta actual d’Òmnium Bages-Moianès presentant la imatge del cinquantenari

 

Documents relacionats

  • imagen

Publicación original

L’Ajuntament de (*50*) acollirà l’acte per commemorar els 50 anys de trajectòria d’Òmnium Bages-Moianès
Etiquetado en:                                    
A %d blogueros les gusta esto: