L’ACA declara la prealerta en el sistema Ter Llobregat


L’escenari de prealerta no comporta cap tipus de restricció a la ciutadania, però incrementa l’ús de recursos no convencionals, així com la preparació amb els ens locals i les entitats d’abastament d’aigua dels plans d’emergència. L’Ajuntament de Manresa fa una crida a la població perquè contribueixi en l’estalvi d’aigua.

imagen

L’Ajuntament de Manresa ha rebut la comunicació de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) segons la qual es declara l’estat de prealerta en el sistema Ter Llobregat, des d’on es capta l’aigua que es subministra a la ciutat.

 

Des de principis del mes de febrer, quan les reserves dels embassaments del Llobregat i del Ter es van situar per sota del 60% (actualment estan al 54%), es van començar a activar de manera automàtica mesures amb l’objectiu de reduir el ritme de descens dels embassaments.

 

En l’actual escenari de prealerta, però, encara no hi ha previstes restriccions que afectin la ciutadania en cap dels usos. En aquests moments, les mesures van encaminades a l’ús de recursos no convencionals (dessalinització), a la posada a punt per preparar la possible activació dels pous de sequera i a l’aigua regenerada. Tot i això, l’Ajuntament de Manresa i l’ACA recomanen a la ciutadania un esforç per minimitzar el consum d’aigua, i així evitar l’agreujament de les reserves d’aigua.

 

Properament es portarà a terme la primera reunió del Comitè Municipal de Sequera, encarregat de fer el seguiment de la situació i de donar una resposta concreta i efectiva per a cada escenari, seguint el Pla d’Emergència en situacions de sequera del municipi de Manresa.

 

 

Mesures d’estalvi d’aigua

 

Els períodes de sequera que ha viscut Catalunya han consolidat la cultura de l’estalvi d’aigua. En moments com en el que ens trobem, va bé recordar algunes bones pràctiques que ens ajudaran a no malgastar aquest recurs:

 

  • Tancar l’aixeta mentre no es fa servir, reparar-la si perd aigua i instal·lar dispositius que en redueixin el cabal.
  • Omplir amb l’aigua freda un recipient mentre no surt calenta i així poder aprofitar-la per altres usos, com refrescar les plantes.
  • Utilitzar els programes d’estalvi dels electrodomèstics.
  • Posar una o dues ampolles plenes de sorra dins la cisterna del vàter si el dipòsit no és de doble descàrrega.

Documents relacionats

  • imagen

Publicación original

L’ACA declara la prealerta en el sistema Ter Llobregat
Etiquetado en:                    
× +info?
A %d blogueros les gusta esto: