La TAVCC presenta “Paisatges urbans”, una exposició de l’artista manresana Sara Villarta Rodó


L’acte d’inauguració tindrà lloc demà, a les 6 de la tarda, a l’Espai Plana de l’Om,  amb l’assistència de la  regidora de Cultura de l’Ajuntament de Manresa, Anna Crespo Obiols. L’exposició, seleccionada en el programa Contemporanis, es podrà visitar fins al 27 de novembre.

imagen

L’Espai Plana de l’Om inaugurarà demà “Paisatges urbans”, una mostra de l’artista manresana Sara Villarta Rodó. Aquesta exposició ha estat seleccionada en l’edició 2022 del programa «Contemporanis» de la Taula de les Arts Visuals de la Catalunya Central (TAVCC), dedicat als artistes emergents del territori.

 

L’acte d’inauguració tindrà lloc a les 18 h, amb l’assistència de l’artista Sara Villarta; de representants de la Taula de les Arts Visuals; i de la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Manresa, Anna Crespo Obiols. L’exposició es podrà visitar fins al 27 de novembre, de dimarts a diumenge de 17.30 a 18.00 h. Posteriorment, del 3 al 22 de desembre, es podrà visitar a la Sala d’Exposicions de Can Puget de Manlleu.

Sara Villarta Rodó és una artista manresana, llicenciada en Comunicació audiovisual i Multimèdia per l’ERAM, centre adscrit a la Universitat de Girona. Té formació paral·lela en diferents disciplines artístiques, des de la fotografia fins a la pintura, i ha presentat els seus treballs en diferents exposicions individuals i col·lectives. El seu treball en arts plàstiques es desenvolupa al mateix temps que en altres camps de les arts escèniques, concretament amb el circ. Actualment, és professora de l’Associació de Circ LaCrica i està en creació del seu primer espectacle. L’art urbà sempre li ha cridat l’atenció, ja que el percep com una manera d’apropar l’art a la vida quotidiana de les persones i li interessa la influència de l’atzar en les seves obres.

«Paisatge urbans», un projecte d’art urbà

«Paisatges Urbans« és un projecte d’art urbà que busca transformar les parets de les ciutats en paisatges imaginaris. La paret passa a tenir la dimensió d’un enorme paisatge en el moment que s’hi inclou la figura humana que camina per aquest nou indret. Aquestes petites intervencions en diferents punts de les ciutats acaben convertint-se en un autoretrat, sent l’artista qui camina perduda entre carrers folrats de formigó.

El projecte busca la reflexió sobre el fet de mirar com a principi estètic. Mirar de manera conscient, atenta, amb intenció, inquietud. Mirar el voltant, l’entorn quotidià, per a poder gaudir dels detalls que s’escapen entre les presses i preocupacions.  Observar el camí que ens porta a la feina o de tornada a casa. Parar un moment per deixar volar la imaginació, explorar els nous paisatges que ens ofereix la ciutat.

 

La ciutat és un espai que es configura a través de les accions i interaccions que hi duem a terme les que hi habitem, és un llenç que es transforma a mesura que les preocupacions i sentiments hi van deixant empremta.

La finalitat principal que busca l’artista és convidar a l’espectador a reflexionar sobre com observa l’entorn quotidià i a endinsar-lo en l’imaginari dels paisatges urbans. L’objectiu procedimental és seguir creant paisatges a les parets de les ciutats i, a més, crear un llibre/publicació que reculli en un sol punt tots els paisatges que es troben a quilòmetres de distància.

D’aquesta manera crear un llibre que serveixi com a memòria de l’obra efímera de les parets. Com a objectiu ètic pretén reivindicar les parets de les ciutats com a públiques i dona valor a parets que abans no en tenien.

Portar aquest projecte d’art urbà a una sala d’exposicions dotarà d’un nou llenguatge el projecte. El recorregut per la sala convidarà a l’espectador a veure les parets des d’una altra perspectiva i, alhora, a gaudir dels paisatges imaginaris creats per l’atzar. El llibre aportarà riquesa i complementarà les obres. Contindrà imatges del procés i les  localitzacions dels paisatges.

 

Difondre l’art contemporani més emergent

 

«Contemporanis» és un programa expositiu organitzat Taula de les Arts Visuals de la Catalunya Central (TAVCC) que busca la difusió de l’art contemporani més emergent del territori. Compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Manresa, l’Ajuntament de Manlleu i la Fundació Ars Garriga Mir

 

Amb aquest projecte, la TAVCC vol recuperar l’esperit originari de la Sala de la Plana de l’Om de Manresa, oferint l’oportunitat a joves creadors d’exposar les seves obres i donant resposta a una de les mancances més visibles de l’entrellat cultural manresà: l’absència d’un programa dedicat a l’art contemporani.

 

El projecte, nascut l’any 2019 en col·laboració amb l’Ajuntament de Manresa, es basa en una convocatòria oberta i una posterior valoració d’un jurat per a la selecció de tres projectes anuals que seran exposats durant un mes aproximadament a l’emblemàtica sala manresana.

 

La TAVCC va néixer l’any 2014 com a òrgan permanent, independent, consultiu, d’assessorament i d’intercanvi que té com a objectiu promoure, difondre i coordinar propostes d’arts plàstiques i creació contemporània. L’integren 17 entitats i representants de projectes singulars l’àmbit d’actuació de les quals està centrat en les arts plàstiques i visuals dins el marc geogràfic de la Catalunya Central.

 

En anteriors edicions de Contemporanis varen estar seleccionats les propostes d’art contemporani de les artistes: Mònica Campdepadròs, Oriol Segon, Octavi Serra, Anna Benet, Berni Puig, Ariadna Torres, Vinicius Baraja i Mireia Tysoe.  

 

Més informació:

TAVCC: http://tavcc.cat | @tauaartsvisualscc

Comunicació: Esperança Holgado 636606099 / Eder Pozo 680526458

contemporanis@tavcc.cat

www.tavcc.cat

Documents relacionats

  • imagen

Publicación original

La TAVCC presenta “Paisatges urbans”, una exposició de l’artista manresana Sara Villarta Rodó
Etiquetado en:                                        
A %d blogueros les gusta esto: