La Policia Local de Manresa incorpora cinc nous agents


Els nous agents han estat rebuts avui per l’alcalde de Manresa, Marc Aloy Guàrdia, i el regidor de Seguretat Ciutadana i Protecció Civil, Joan Calmet Piqué. Els nous efectius —que se sumen als que ja van penetrar el passat octubre— permeten rejovenir el cos i reforçar la presència policial a peu de carrer.

imagen

Aquesta setmana s’han incorporat al cos de la Policia Local de Manresa cinc nous agents, que avui han estat rebuts per l’alcalde de Manresa, Marc Aloy Guàrdia, i el regidor de Seguretat Ciutadana i Protecció Civil, Joan Calmet Piqué, que els han donat la benvinguda i els han desitjat sorts i encerts en aquesta etapa que ara comencen.

 

Els nous policies se sumen a l’agent que ja va penetrar, també en aquesta convocatòria, provinent d’un altre cos policial, i als quatre agents que es van articular el passat octubre. Es tracta d’efectius que permeten rejovenir el cos i incrementar el patrullatge a peu de carrer, amb l’objectiu de millorar l’atenció a la ciutadania.

 

La incorporació de nous agents i el rejoveniment de la plantilla formen part de les mesures que l’Ajuntament de Manresa va posar en marxa la passada tardor per fer front a diverses problemàtiques de seguretat, civisme i convivència que s’estaven donant a la ciutat, entre les quals destaquen les patrulles mixtes de Policia Local i Mossos d’Esquadra —que també han reforçat la presència al carrer—, l’increment d’efectius a Manresa per part dels Mossos d’Esquadra, la instal·lació de càmeres de videovigilància, l’obertura d’una comissaria de proximitat al Centre Històric —que té l’objectiu d’apropar també els cossos policials al centre de la ciutat— o la posada en marxa de l’operatiu Tremall, un operatiu amb la participació de Policia Local, Mossos d’Esquadra i Policia Nacional que ja ha permès detenir persones multireincidents que actuaven a la ciutat.

 

D’entre les mesures també destaca la creació de la Taula per la Seguretat, el Civisme i la Convivència, integrada per la Federació d’Associacions de Veïns de Manresa, la Unió de Botiguers de Manresa, la Cambra de Comerç, PIMEC, el Col·legi d’Advocats, tots els grups municipals i representants dels cossos de seguretat. Es tracta d’una eina que permet compartir informació i punts de vista amb tots els sectors afectats. Des de la seva creació, s’ha reunit quatre vegades, la darrera el passat juliol, constatant un descens de la xifra de robatoris amb violència i intimidació.

 

A banda de les mesures estrictament de seguretat, en els darrers mesos també s’han posat en marxa actuacions socials per tal d’actuar des d’un àmbit preventiu. Un dels exemples és el servei municipal de medicació, l’Enllaç, que intervé per millorar i afavorir la convivència ciutadana. També destaquen els programes que es duen a terme a través de l’Equip d’Intervenció Comunitària de l’Espai Jove, que atén sobretot joves migrats amb xarxa dèbil o sense xarxa de suport al territori, amb els quals es fa un treball de promoció de la convivència i de detecció de diferents problemàtiques que puguin estar vivint, com les situacions d’infrahabitatge o de sensellarisme.

Documents relacionats

  • imagen

Publicación original

La Policia Local de Manresa incorpora cinc nous agents
Etiquetado en:                        
A %d blogueros les gusta esto: