La Policia Local de Manresa estrena una aplicació perquè els comerços avisin d’intents de robatori pitjant un sol botó


A través d’un dispositiu mòbil o d’un ordinador, els establiments que disposin de l’aplicatiu podran avisar telemàticament d’un intent de robatori o de la presència d’una persona sospitosa. La Policia Local rebrà l’avís i podrà activar-se immediatament. La nova eina ha funcionat en període de proves en set establiments del centre de Manresa i ara s’obre a tots els comerços de la ciutat que se la vulguin instal·lar.

imagen

La Policia Local de Manresa ha posat en marxa una nova aplicació mòbil que permet als comerços enviar una alerta informàtica en el moment en què siguin víctimes d’un intent de robatori o que detectin una persona sospitosa, amb l’objectiu que les patrulles es puguin activar immediatament i impedir el fet delictiu. L’aplicació ha estat fins ara en període de proves en set establiments comercials de Manresa, i a partir d’ara s’ofereix a tots els comerços i negocis de la ciutat que ho sol·licitin, i que estiguin oberts al públic.

La iniciativa es va concretar en el marc de les reunions de la Taula de Seguretat de Manresa, tot responent a una petició del sector comercial de la ciutat. L’aplicació web ha estat desenvolupada pel departament d’Informàtica de l’Ajuntament de Manresa i ha estat provada amb èxit en set supermercats i botigues del centre de la ciutat, amb la col·laboració de la Unió de Botiguers i Comerciants (UBIC).

Cada establiment que la tingui disposarà d’un enllaç personalitzat a una web que li permetrà notificar qualsevol incidència pitjant diferents botons. Tant podrà fer-se servir en un dispositiu mòbil com en un ordinador. Així, en el moment en què sigui necessari, els responsables de l’establiment podran pitjar un botó per avisar d’un intent de robatori en marxa o de la presència d’una persona sospitosa pels voltants. També podran pitjar botons per sol·licitar assistència mèdica o l’assistència de bombers. L’aplicatiu també permet fer trucades a la Policia Local, el 061 o el 112.

En prémer el botó, s’activarà un avís telemàtic que arribarà als panells de la Policia Local de Manresa. El missatge informarà sobre el que estigui succeint (intent de robatori, persona sospitosa, etc.), el nom del comerç, l’adreça i el telèfon. En aquell moment, la policia s’activarà per evitar la consumació del fet delictiu o per evitar que es produeixi.

Tots els establiments oberts al públic poden sol·licitar aquesta aplicació, enviant un mail a policia@ajmanresa.cat. Aquesta comunicació també ajudarà el cos policial a mantenir al dia el fitxer de titulars de comerços i telèfons d’avís en cas d’alarma.

Documents relacionats

  • imagen

Publicación original

La Policia Local de Manresa estrena una aplicació perquè els comerços avisin d’intents de robatori pitjant un sol botó
Etiquetado en:                                                        
A %d blogueros les gusta esto: