La façana de l’Ajuntament de Manresa s’il·luminarà demà de color verd amb motiu del Dia Mundial del Treball Social


D’aquesta manera, el consistori dona suport a la petició de la delegació Manresa-Catalunya Central del Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya, amb l’objectiu conscienciar la societat sobre les contribucions del treball social i donar reconeixement als i les treballadores d’aquest àmbit professional.

 

imagen

La façana de l’Ajuntament de Manresa s’il·luminarà de color verd, demà,15 de març, des de les 18.55 a les 22.30 h. Es tracta d’una iniciativa que es fa amb motiu del Dia Mundial del Treball Social, que se celebra anualment el tercer dimarts del mes de  març.

Enguany, el consistori manresà s’afegeix a la petició de la delegació Manresa-Catalunya Central del Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya, amb l’objectiu conscienciar la societat sobre les contribucions del treball social i donar reconeixement als i les treballadores d’aquest àmbit professional.

Va ser a l’Assemblea Mundial a Salvador de Bahia (Brasil) celebrada el 2008, que es va decidir per unanimitat fixar aquesta data en què conflueixen activitats conjuntes de celebració per part de les tres associacions: Federació Internacional de Treballadors/es Socials (FITS-IFSW), Associació Internacional d’Escoles de Treball Social (AIETS-IASSW) i Comitè Internacional per al Benestar Social (CIBS-ICSW).

Aquesta data commemora el compromís, la contribució i la feina dels professionals com a coneixedors/es de primera mà de la realitat social, líders del canvi i de la intervenció social. És una oportunitat anual perquè totes les organitzacions del Treball Social puguin promoure el seu paper i el de la professió.

El treball social és una professió basada en la pràctica i una disciplina acadèmica que promou el benestar d’individus, grups i comunitats, facilita la cohesió social en períodes de canvi i dona suport i protecció als membres més vulnerables de la comunitat, treballant conjuntament amb els usuaris, institucions i professionals.  Per algunes persones les situacions de conflicte o canvi afecten la seva capacitat d’autonomia i d’autosuficiència i necessiten ajut i orientació. D’altres necessitaran assistència, suport i protecció. Els treballadors i treballadores socials donen resposta a aquestes necessitats: realitzen una contribució essencial a la promoció de la cohesió social, tant a través d’un treball preventiu, com donant resposta als problemes socials.

 

Documents relacionats

  • imagen

Publicación original

La façana de l’Ajuntament de Manresa s’il·luminarà demà de color verd amb motiu del Dia Mundial del Treball Social
Etiquetado en:                                                    
A %d blogueros les gusta esto: