Inspiració 2022 presenta ‘Diàlegs per a la Transformació’ com a tancament de la Travessa cap al 2022


El simposi reunirà personalitats que són referents internacionals, com Xavier Melloni, Satish Kumar, Jorge N. Ferrer i Berta Meneses del 25 al 27 de març a la ciutat de Manresa. 

imagen

Del 25 al 27 de març es portarà a terme el simposi ‘Diàlegs per a la Transformació’, que portarà fins a Manresa personalitats que són referents internacionals com com Xavier Melloni, Satish Kumar, Jorge N. Ferrer i Berta Meneses, entre altres. El simposi representarà el tancament de la Travessa cap al 2022, que organitza el grup Inspiració 2022, i que s’ha estat celebrant durant el 2021 i part del 2022 amb diverses xerrades, grups d’aprofundiment, caminades conscients i neteges perimetrals, per tal de reflexionar al llarg d’un any sobre com, per què i envers què volem viure com a éssers humans i com a ciutadans i ciutadanes que compartim el mateix espai i vivim en el mateix temps.

 

Com a culminació d’aquesta reflexió ciutadana, el simposi no només presentarà les conclusions de la Travessa cap al 2022, sinó que també comptarà amb intervencions en forma de lliçó magistral a càrrec de personalitats que són referències internacionals. Aquest simposi, com també la pròpia Travessa, s’ha realitzat i ordenat a partir d’una mirada cosmoteàndrica consistent en els àmbits de terra, humà i transcendent, amb la inclusió de diàlegs amb referents com Satish Kumar, Jorge N. Ferrer, Berta Meneses i Xavier Melloni i diversos representants d’entitats i grups de la ciutat.

 

Els ‘Diàlegs per la Transformació’ s’han presentat aquest dilluns al migdia a l’Espai 1522, amb la presència del regidor de Turisme i Projecció de Ciutat, Joan Calmet Piqué, de la presidenta de l’Associació Inspiració 2022, Concepció Serra Teixidó, i del secretari de l’Associació Inspiració 2022, Oriol Pérez Treviño, que han estat acompanyats per altres membres del grup.

 

El simposi començarà el divendres 25 de març, el dia que Ignasi de Loiola va arribar a la ciutat, amb la sessió inaugural a càrrec del jesuïta i membre del grup Inspiració 2022 Xavier Melloni, amb el títol “L’arribada d’un pelegrí fa 500 anys i avui”. Es farà al Teatre Conservatori a partir de les 18.30 hores. Després de la xerrada, es presentaran els tres savis que  acompanyaran els ‘Diàlegs per a la Transformació’: Satish Kumar, Jorge N. Ferrer i Berta Meneses. En cloure la sessió inaugural, es farà una caminada conscient fins al Pou de Llum passant per la capella del Rapte.

 

El dissabte 26 de març, a partir de les 9.30 hores, es portarà a terme la lliçó magistral a càrrec de Satish Kumar, que portarà per títol “Our sacred link with the earth” (el nostre vincle sagrat amb la terra). A continuació, es presentaran les conclusions de la Travessa cap al 2022 de l’àmbit Terra a càrrec de Ramon Serra, del grup Inspiració 2022. De les 11.15 a les 13.30 hores hi haurà el primer Diàleg per a la Transformació: de Terra entre Satish Kumar, Ton Armengol (Escola Agrària de Manresa), Jaume Torras (Associació Meandre), Alba Gros (Associació L’Era) i Ramon Serra (Inspiració 2022). Moderarà aquest diàleg la relatora de l’àmbit Terra de la Travessa cap al 2022, Àngels Canadell.

 

A les 16.30 hores de la tarda del dissabte es reprendrà l’activitat amb la lliçó magistral de Jorge N. Ferrer, amb el títol “Espiritualidad encarnada: una visión integral del ser humano y de su transformación”. A continuació hi haurà la presentació de les conclusions de l’àmbit Humà de la Travessa cap al 2022, a càrrec de Natxo Tarrés del grup Inspiració 2022. De les 18.15 a les 20.30 hores es portarà a terme el Segon Diàleg per a la Transformació de l’àmbit Humà entre Jorge N. Ferrer, Rosa de Paz (Consell de Solidaritat), Marc Bernadich (FUB) i Natxo Tarrés (Inspiració 2022). Moderarà aquest diàleg el relator de l’àmbit Humà de la Travessa cap al 2022, Oriol Pérez i Treviño.

 

El diumenge 27 de març, a partir de les 9.30 hores, hi haurà la lliçó magistral de Berta Meneses amb el títol “Vies actuals d’accés a la transcendència”. A continuació, hi haurà la presentació de les conclusions de l’àmbit Transcendent de la Travessa cap al 2022 a càrrec de Gabriela Vargas del grup Inspiració 2022. De les 11.15 a les 13.30 hores es portarà a terme el Tercer Diàleg per a la Transformació de l’àmbit Transcendent entre Berta Meneses, Eva Torres (Grup de Diàleg Interreligiós), Joan Villaplana (Inspiració 2022) i Gabriela Vargas (Inspiració 2022). Moderarà aquest diàleg  el relator de l’àmbit Transcendent de la Travessa cap al 2022, Xavier Melloni.

 

Totes les sessions aniran embastades per unes petites meditacions musicals a càrrec dels músics Albert Galbany (bansuri) i Joan Miró (llaüt àrab i guitarra espanyola), en forma de pòrtic, interludi i conclusió.

 

El simposi acabarà amb l’acte de clausura que consistirà en el concert “Música callada” de Frederic Mompou (Quaderns I-IV), a càrrec del músic Josep Colom, al piano. Aquest acte tindrà lloc el diumenge 27 de març a les 18 hores a l’església del Santuari de la Cova de Manresa.

 

El cartell anunciador i la portada del programa de Diàlegs per a la transformació és obra del pintor Frederic Amat.

 

‘Diàlegs per a la Transformació’ és organitzat pel grup Inspiració 2022 i està inclòs dins la 8ena edició del cicle Ignàgora, que compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Manresa i Manresa 2022.

 

Inspiració 2022 és un grup ampli i divers de persones que volen vetllar pel que pensen que és el nucli fonamental i essencial de Manresa 2022: la commemoració d’una transformació espiritual viscuda per Ignasi de Loiola fa cinc-cents anys a la ciutat.

 

Per consultar la programació i inscriure’s a les activitats cal fer-ho a través de la pàgina web, a partir del dia 1 de març http://www.dialegs.inspiracio2022.cat/

 

 

CURRÍCULUMS PARTICIPANTS:

 

Xavier Melloni (Barcelona, 1962) és antropòleg, teòleg i fenomenòleg de la religió. Jesuïta i estudiós dels Exercicis Espirituals, té al mateix temps un ampli coneixement dels textos de les diverses religions. Entre les seves publicacions destaquen La mistagogía de los Ejercicios Espirituales de San Ignacio (2001), L’U en la multiplicitat (2003),  Escletxes de Realitat (2007), El desig essencial (2019), Voces de la mística (2009), El Crist interior (2010), Vers un temps de síntesi (2011) i Èxode i èxtasi en Ignasi de Loiola. Una aproximació a la seva ‘Autobiografia’ (2020).

 

Satish Kumar (1936) és un activista i locutor britànic indi. Ha estat monjo jainista, defensor del desarmament nuclear i pacifista. En l’actualitat viu a Anglaterra. Kumar és fundador i director de programes del centre internacional d’estudis ecològics del Schumacher College i és editor emèrit de la revista Resurgence & Ecologist. El seu èxit més notable és la realització, juntament amb un company, EP Menon, d’una caminada per la pau de més de 8.000 milles el 1973–4197, des de Nova Delhi fins a Moscou, París, Londres i Washington, DC, les capitals dels primers països del món països amb armes nuclears.

 

Jorge N. Ferrer, Ph.D., té un grau de Llicenciatura de Psicologia Clínica (1991) de la Universitat de Barcelona, on va realitzar una investigació doctoral sobre l’electrofisologia de la meditació Soto Zen. Anteriorment va ser president del departament d’EWP, membre de la Fundació «La Caixa», investigador del Consell de Catalunya i erudit ERASMUS la Universitat de Cardiff, Gales.

 

Berta Meneses (Palència, 1945) és llicenciada en ciències químiques i teologia. És religiosa filipense i mestra zen en la línia de transmissió de Harada, Yasutani i Yamada (Zen Soto–Rinzai) Escola Sambokyodan. Des del final dels anys 70 ha dut a terme un treball de recerca i aprofundiment de la cultura oriental, sobretot del buddhisme zen, participant periòdicament en cursos intensius de zen a Espanya, Europa i al Japó.

 

Josep Colom va nèixer a Barcelona el 1947. La música sempre ha estat quelcom important en l’àmbit familiar. De jove va guanyar el concurs internacional Jaén (1977) i el de Santander (1978). Més tard, el Ministeri de Cultura li va atorgar el Premi Nacional de Música.

Documents relacionats

  • imagen

Publicación original

Inspiració 2022 presenta ‘Diàlegs per a la Transformació’ com a tancament de la Travessa cap al 2022
Etiquetado en:                        
A %d blogueros les gusta esto: