Èxit de participació en el programa municipal de promoció esportiva ‘Esport a la Carta’, amb 1.200 sessions concertades per les escoles de Manresa


Aquest programa gratuït de l’Ajuntament de Manresa té l’objectiu de donar a conèixer a infants i adolescents modalitats esportives implantades a la ciutat per entitats que tenen menys ressò mediàtic i, alhora, ofereix un recurs pedagògic i educatiu al professorat d’educació física, tot garantint l’equitat educativa i l’accés a l’esport a tot l’alumnat de la ciutat.

 

imagen

Un curs més, el programa municipal de promoció esportiva en horari lectiu, «Esports a la Carta», ha tornat a tenir una molt bona acollida a les escoles de la ciutat. Fins a 27 centres educatius, entre primària i secundària, han arribant a concertar 1.200 sessions entre els mesos de gener i juny d’aquest curs, sumant un global de 30.000 usuaris. L’Ajuntament de Manresa hi destina una partida anual de 40.000 euros a través de la Regidoria d’Esports.

 

El programa té un doble objectiu. Per una banda, dona a conèixer a infants i adolescents de Manresa modalitats esportives implantades a la ciutat per entitats que tenen menys ressò mediàtic que per exemple el bàsquet o el futbol. De l’altra, ofereix un recurs pedagògic i educatiu al professorat d’educació física, tot garantint l’equitat educativa i l’accés a l’esport a tot l’alumnat de la ciutat mitjançant la gratuïtat del programa.

 

Amb aquest recurs, les escoles poden sol·licitar fins un màxim de dues sessions per grup-classe de cada una de les modalitats esportives que s’ofereixen des del programa. A més, poden combinar-les com es cregui convenient. Aquestes sessions són impartides per un tècnic especialista de la modalitat concreta i, en la majoria d’ocasions, es desenvolupen a la instal·lació de referència. Així doncs, el més habitual és que una classe faci una sortida al Congost i allà realitzi una sessió de gimnàstica utilitzant els aparells de la sala Andreu Vivó i Tomàs i després pugui fer una altra sessió de judo al tatami, atletisme a l’estadi, rugbi sobre la gespa del camp o posar-se un guants de beisbol i batejar.

 

Per aquest curs s’ha ofert un total de nou modalitats esportives. L’atletisme amb la col·laboració del Club Atlètic Manresa; el bàdminton amb el Club Bàdminton Bages; ball esportiu amb els clubs Royal Dance i Swing Manresa; beisbol amb el Beisbol Club Manresa; esgrima amb el Club d’Esgrima Sabre Hongarès Manresa; gimnàstica artística amb l’Egiba; gimnàstica rítmica amb el Club Rítmica Manresa; judo amb el Club Judo Esport 7  i rugbi amb el Manresa Rugby Club.

 

(*) Peu de foto: Joves practicant gimnàstica al Complex Vell Congost

Documents relacionats

  • imagen

Publicación original

Èxit de participació en el programa municipal de promoció esportiva ‘Esport a la Carta’, amb 1.200 sessions concertades per les escoles de Manresa
Etiquetado en:                                                    
A %d blogueros les gusta esto: