Els treballs de configuració i adequació del nou jardí de la residència de la Font dels Capellans entren a la recta final


Aquests dies s’estan fent les darreres tasques i l’actuació ha de quedar enllestida a l’inici d’agost. El regidor d’Urbanisme i Mobilitat, David-Aaron López Martí, i la regidora d’Acció i Inclusió Social, Mariona Homs Alsina, han explicat avui l’estat dels treballs a la directora de la residència. El nou jardí s’ha elaborat recollint les peticions dels usuaris i disposa d’espais més accessibles per als usuaris, enjardinats de nou, amb zones de pas pavimentades i nous recorreguts perimetrals.

imagen

Els treballs d’adequació del nou jardí de la residència de la Font dels Capellans de Manresa, que estrena nova configuració, estan avançats i quedaran enllestits la primera setmana d’agost. Així ho han explicat aquest matí el regidor d’Urbanisme i Mobilitat de l’Ajuntament de Manresa, David-Aaron López Martí, i la regidora d’Acció i Inclusió Social, Mariona Homs Alsina, en una trobada aquest matí amb la directora de la residència. El projecte quedarà enllestit coincidint amb l’estrena del tram de l’Avinguda dels Països Catalans entre la carretera de Viladordis i la plaça Prat de la Riba, que es va inaugurar la setmana passada. L’adequació del nou jardí s’ha dut a terme conjuntament amb les obres d’urbanització de la nova avinguda.

El projecte es va elaborar recollint les peticions dels usuaris, famílies i treballadors de la residència. El jardí té una nova configuració, amb espais accessibles per als usuaris, enjardinats de nou, amb zones de pas pavimentades i amb nous recorreguts perimetrals. El jardí podrà ser aprofitat d’una manera més global per les persones usuàries de la residència, generalment amb problemes de mobilitat.

Fins ara, s’han aixecat els murs perimetrals i s’ha fet el moviment de terres de les plataformes i els paviments, tant del nou pati com de les rampes que uneixen els diferents espais, així com dels recorreguts del jardí actual, ja que s’hi va preveure una nova pavimentació per ampliar-ne l’amplada i fer-los més accessibles. També s’han col·locat els escocells previstos en el pati posterior pavimentat.

Aquests dies s’hi està fent els treballs de plantació dels arbustos, que s’ubicaran al costat de la tanca, amb l’objectiu d’aconseguir la privacitat de les persones usuàries respecte la via pública. També s’hi ha començat la plantació d’arbres, 22 en total. Aquesta plantació va acompanyada d’una xarxa de reg per garantir la supervivència de les espècies vegetals.

Un cop fetes aquestes tasques, es preveu redefinir la plataforma intermèdia amb la formació de dos monticles, amb l’objectiu de fer-hi encabir els arbres existents i possibilitar-hi el pas dels usuaris. Finalment, es col·locaran els quatre bancs previstos i es formaran les noves pistes de petanca.

Totes aquestes actuacions pendents es preveuen enllestir entre finals de juliol i inicis d’agost. Sobre l’adequació del jardí, només quedaran pendent les tasques d’hidrosembra (que servirà per enverdir una part del nou espai). Aquesta tècnica que no es pot fer fins al setembre, quan hi hagi millors condicions climatològiques, quan el temps permeti la germinació de les llavors.

El projecte es va tirar endavant després de constatar que les noves d’urbanització de la nova avinguda afecten el pati de la residència que hi havia fins ara. D’aquesta manera, es van adquirir terrenys adjacents per tal que la superfície del pati resultant fos equivalent a l’anterior, i es va començar a elaborar un projecte amb l’objectiu que el nou jardí respongués a les necessitats de les persones usuàries del centre.

El projecte de nou jardí es va elaborar a partir de les propostes que van fer tant els usuaris de la residència, com els personal i les famílies. De fet a les sessions de treball s’hi van convidar tots els agents implicats, que lliurament van decidir si hi participaven. Aquestes propostes es van fer arribar a l’Ajuntament, que va elaborar el projecte definitiu.

Documents relacionats

  • imagen





Publicación original

Els treballs de configuració i adequació del nou jardí de la residència de la Font dels Capellans entren a la recta final
Etiquetado en:                                                    
A %d blogueros les gusta esto: