El Senat dona suport al projecte de Fàbrica Nova de Manresa i insta el govern central a buscar els fons necessaris per tirar-lo endavant


El projecte d’ubicar un pol de concentració de tecnologia, coneixement i innovació a la Fàbrica Nova de Manresa ha arribat al Senat. La Comissió de Ciència, Innovació i Universitats de la Cambra Alta ha aprovat avui una moció per la qual es demana al govern central que doni prioritat al projecte i aporti els recursos necessaris per fer-lo possible. En el debat, tots els grups han coincidit a qualificar el projecte de molt important com a motor per al desenvolupament i el reequilibri del territori.

imagen

El Senat ha debatut avui el projecte de la Fàbrica Nova de Manresa, on l’Ajuntament i la Universitat Politèncica de Cataluya (UPC) lideren una iniciativa per ubicar-hi un pol de concentració de tecnologia, coneixement i innovació. La Comissió de Ciència, Tecnologia i Universitats ha aprovat una moció en què es valora molt positivament el projecte de la Fàbrica nova “com a motor i tractor de regeneració urbana, social i econòmica de la ciutat i de la Catalunya central”, demana al govern central que treballi conjuntament amb la Generalitat, l’Ajuntament de Manresa i els actors públics i privats en el ple desenvolupament i la viabilitat del projecte, i també que acompanyi tot el procés, prioritzant-lo per trobar les fonts de finançament i perquè s’hi destinin les partides pressupostàries necessàries.

 

La moció ha estat presentada pel grup d’ERC-EH Bildu, i s’ha aprovat amb una esmena del grup del PSOE. Ha rebut el vot favorable de 24 senadors (12 del PSOE, 10 del PP i 2 d’ERC), cap vot en contra i 2 abstencions (Junts per Catalunya i PNB). Han estat absents de la sessió d’avui els grups d’Izquierda Confederal, Grupo Democrático (Ciutadans) i Grupo Mixto (Vox). En la sessió, el grup de Junts per Catalunya ha presentat una altra esmena, que no ha prosperat.

 

En la moció aprovada s’explicita el compromís de buscar els fons necessaris per poder fer realitat el projecte. L’Ajuntament ja ha assumit 12 milions d’euros per la compra dels terrenys, i ha xifrat en 25 milions més els que calen per a la rehabilitació i posada en funcionament de l’edifici patrimonial.

 

Tots els grups polítics que han intervingut a la sessió d’avui (PSOE, PP, Junts, ERC-EH Bildu, Junts i PNB) han coincidit a remarcar que es tracta d’un projecte tecnològic molt rellevant, amb capacitat per impactar en l’economia local i del país, i un motor de transformació alineat també amb els Next Generation i els ODS.

 

L’Ajuntament de Manresa continuarà treballant en l’impuls i definició del projecte, per seguir teixint complicitats amb agents públics i privats, i perseverarà perquè en els propers perssupostos, tant de la Generalitat com del govern central, s’hi incloguin partides per al projecte de Fàbrica Nova.

Documents relacionats

  • imagen

Publicación original

El Senat dona suport al projecte de Fàbrica Nova de Manresa i insta el govern central a buscar els fons necessaris per tirar-lo endavant
Etiquetado en:                                                            
A %d blogueros les gusta esto: