El Casal de les Escodines i el centre cívic Selves i Carner acullen tres exposicions aquest mes d’abril

[ad_1]

“Enyor d’arrels” del pintor berguedà Albert Canal Bonavila, “El barri en imatges” del concurs fotogràfic organitzat per l’AV Saldes-Plaça Catalunya i Foto Art Manresa, i “Retorn. Tornar a mirar. Tornar a jugar. Tornar a córrer. Tornar a imaginar” de la fotògrafa Eva Bozzo, són les mostres que es podran visitar aquest mes d’abril.

 

imagen

El centre cívic Selves i Carner i el Casal de les Escodines ofereixen aquest mes d’abril tres propostes expositives. Al Selves i Carner es prorroga fins al 14 d’abril la mostra “Enyor d’arrels”, del pintor berguedà Albert Canal Bonavila, i també es podrà visitar del 18 al fins al 28 d’abril la mostra fotogràfica “El barri en imatges”. Al Casal de les Escodines acollirà del 12 al 29 d’abril l’exposició “Retorn. Tornar a mirar. Tornar a jugar. Tornar a córrer. Tornar a imaginar” de la fotògrafa Eva Bozzo Arias.

Al Centre Cívic Selves i Carner, la mostra “Enyor d’arrels”, estrenada el 2 de març passat, és una exposició de tres etapes, tres col·leccions i tres tècniques amb un fons comú, l’admiració del pintor amateur Albert Canal pel Berguedà, les seves arrels, el seu entorn més proper i el seu bressol, Cal Rosal. Les tres col·leccions són “Del Gris al Color”, “La  Pandèmia en un got de vi” i “La maduresa amb aquarel·la”.

 

L’exposició fotogràfica “El barri en imatges” és una mirada del barri des de les lents de la ciutadania resultat d’un concurs fotogràfic organitzat per l’Associació de Veïns i Veïnes del barri Saldes-Plaça Catalunya i Foto Art Manresa. El lliurament de premis del concurs es farà divendres 21 d’abril a les 19 h, també a la sala expositiva.

Exposició fotogràfica d’Eva Bozzo 

El Casal de les Escodines acollirà l’exposició “Retorn. Tornar a mirar. Tornar a jugar. Tornar a córrer. Tornar a imaginar” de la fotògrafa Eva Bozzo. Aquesta mostra és un encàrrec de la Biblioteca Ateneu Les Bases a la fotògrafa manresana amb motiu de la celebració dels 10 anys de l’equipament, el desembre de 2022.

Eva Bozzo Arias, de l’ampli ventall de possibilitats que ofereix la fotografia, es va decantar per la fotografia infantil, segurament perquè, tal com ella mateixa expressa, la infància és d’allà on no hagués volgut marxar mai i la fotografia és la seva manera de retornar-hi. El recull de fotografies exposades són part de petites històries fotogràfiques, publicades en el seu moment a diferents revistes de moda infantil d’àmbit internacional.

L’editorial de moda és un dels vehicles de la fotografia comercial que més llibertat creativa implica, i on es poden desenvolupar petits mons a través d’una sèrie d’imatges. Cadascuna de les fotografies exposades, pertanyen a alguna història concebuda per tornar a jugar, tornar a reviure, tornar a recrear vivències i situacions. Ser-hi, tornar-hi, jugar-hi, pensar-hi. El resultat és un idil.li entre realitat i il·lusió, entre instant i memòria, entre mortalitat i eternitat. Les imatges resultants volen transferir poesia, un joc de fantasia i imaginació, bellesa, color, record, memòria i també nostàlgia.

 

Les exposicions al centre cívic Selves i Carner (C/ Bernat Oller, 14-16) es poden visitar de dilluns a divendres, de 16 a 21 h. L’exposició al Casal de les Escodines (C/ St. Bartomeu, 50) serà oberta de dilluns a divendres, de 10 a 14 h i de 16 a 20.40 h, i els dissabtes de 10 a 14 h.

Les exposicions al Selves i Carner i Casal de les Escodines es promouen des de la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Manresa. Les persones o entitats interessades en exposar les  seves obres es poden liderar als equipaments cívics o a la mateixa regidoria (Passeig Pere III, 27-29).

 

(*) Peu de foto: Una de les fotografies de l’exposició d’Eva Bozzo, al Casal de les Escodines

Documents relacionats

  • imagen[ad_2]

Publicación original

El Casal de les Escodines i el centre cívic Selves i Carner acullen tres exposicions aquest mes d’abril
Etiquetado en: