Contes, degustació, xerrada i concert per conèixer experiències de l’Àfrica Negra


La Casa Lluvià de Manresa acull aquest setembre diverses activitats per conèixer la cultura de països subsaharians. L’acte central tindrà lloc dimarts vinent, 27 de setembre, a les 18 h. Aquesta iniciativa està impulsada pel Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC) i la Casa per la Solidaritat i la Pau Flors Sirera de l’Ajuntament de Manresa.

 

imagen

Manresa obre un espai per difondre l’acció social, l’arquitectura, la fotografia, la narrativa, la gastronomia i la música de diversos països i cultures subsaharianes. Diferents institucions i entitats de l’Àfrica Negra i de Manresa realitzen accions de difusió de la cooperació i la cultura aquest mes de setembre, a la Casa Lluvià de Manresa, al carrer Arquitecte Oms número 5, seu del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya.

Aquestes accions tenen l’objectiu de reconèixer i promoure l’enriquiment social que suposa la convivència, l’intercanvi i la cooperació entre persones i col·lectius  africans i manresans, mitjançant projectes que s’han dut a terme en els darrers anys, i continuen processos de treball de més llarga trajectòria. 

L’acte central serà el pròxim dimarts 27 de setembre, de 18 a 21 hores, es realitzarà un Vespre de Cultura i Cooperació amb l’Àfrica, on la població de Manresa podrà participar de vàries activitats:

– A les 18 hores, contes i degustació. L’Associació de Dones Guineanes compartirà kiri bonbon (sucs de fruites) i gateaux sec (galetes de blat) i podrà  seguir la narració de contes africans i interculturals per a infants i famílies de la veu del jove Baye Faye i l’experimentat Ós Mandrós.

– A les 19 hores, taula rodona.  Xerrada sobre Cooperació, arquitectura, dones i treball comunitari. Miquel Sitjà, del COAC, presentarà l’exposició PER DURAR i la convocatòria d’ajuts de cooperació del Col·legi d’Arquitectes. Posteriorment, tindrà lloc una taula rodona d’experiències de cooperació on participaran les entitats Base A, Amics del Senegal del Bages i ¿Y tú, en Àfrica?

– A les 20 hores, concert. Lion Spirit Band, una nova banda africana i manresana, oferirà un concert de reggae i música tradicional de Ghana.

Aquesta iniciativa està impulsada pel Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC) i la Casa per la Solidaritat i la Pau Flors Sirera de l’Ajuntament de Manresa, i ha rebut el suport i participació de diverses entitats i projectes locals, com ara l’Associació de Dones Guineanes, Amics del Senegal del Bages, l’Associació Ghanesa, Base A, Y tú, ¿en África?, Weli Weli, la Botiga de Comerç Just, Entretothom, el Programa d’Inserció Laboral, això com d’artistes locals com l’Ós Mandrós i la Lion Spirit Band.

L’acte forma part de la promoció l’exposició PER DURAR. Presenta fotografies d’Anna Mas sobre l’art col·lectiu que les dones kasséna han desenvolupat des del segle XVI per tal de mantenir i decorar edificacions tradicionals i sostenibles en zones com Tangassogo, Burkina Faso. L’exposició, reflex d’una cultura que forma part de la Llista Indicativa de Patrimoni de la UNESCO,  es va inaugurar el dia 7 de setembre i es pot visitar fins al dia 29, de dimecres a dissabte, en un horari de 18.00 a 20.30 hores.

 

Documents relacionats

  • imagen

Publicación original

Contes, degustació, xerrada i concert per conèixer experiències de l’Àfrica Negra
Etiquetado en:                            
A %d blogueros les gusta esto: