Consell Comarcal del Bages i Ajuntament de Manresa organitzen una jornada per prevenir els maltractaments a les persones grans


El pròxim 8 de juny a l’Auditori de la Plana de l’Om, coincidint amb el Dia mundial de la presa de consciència de l’abús i els maltractaments a les persones grans

imagen

El Consell Comarcal del Bages i l’Ajuntament de Manresa organitzen una jornada per prevenir els maltractaments a les persones grans. Coincidint amb la data del 8 de juny, Dia  mundial de la presa de consciència de l’abús i els maltractaments a les persones grans, l’Auditori de la Plana de l’Om serà l’escenari d’un programa d’activitats amb tres ponències i la presentació de l’exposició SOM GRANS de les 9 del matí a la 1 del migdia. Les entrades per assistir a la jornada són gratuïtes i es poden reservar a les taquilles del Teatre Kursaal o bé a través de la pàgina web www.kursaal.cat des d’aquest dilluns.

 

Els maltractaments a les persones grans són una realitat encara molt invisible que suposa una vulneració dels seus drets. Es produeixen en totes les classes socials i en qualsevol nivell cultural. Malgrat la seva magnitud, segueixen faltant actuacions de prevenció i d’intervenció. La jornada s’adreça a tothom, però especialment a les persones grans i al conjunt de professionals que les atenen.

 

Els detalls de la jornada

La jornada inclourà les ponències Envellir en positiu: Desenvolupament personal i social de la vellesa, a càrrec de Fernando Villar, catedràtic de Psicologia del Desenvolupament a la Universitat de Barcelona, El respecte de les voluntats de les persones grans en el procés de final de vida, a càrrec d’Isabel Alonso Dávila, vicepresidenta de l’associació Dreta a morir Dignament i Els serveis especialitzats en els maltractaments de les persones grans, un camí a recórrer a l’Anoia, al Bages i a Manresa.

 

Pel que fa a l’exposició SOM GRANS ha estat impulsada pel Consell Municipal de les Persones Grans de Manresa i incorpora les fotografies d’Oriol Segon Torra que busca trencar el concepte d’edatisme a través del qual es discriminen les persones per la seva edat.

 

Eina per fer front als maltractaments

L’any passat el Consell Comarcal del Bages i l’Ajuntament de Manresa van elaborar una Guia local per a fer front als maltractaments de les Persones Grans per tocar els casos de maltractaments que es donen a la ciutat i a la comarca. Aquesta guia té l’objectiu de sensibilitzar els professionals amb persones grans sobre el fenomen dels maltractaments i aprofundir-ne el coneixement, prevenir, detectar i intervenir i tocar de forma multidisciplinar les diverses situacions de maltractament a les persones grans.

Documents relacionats

  • imagen

Publicación original

Consell Comarcal del Bages i Ajuntament de Manresa organitzen una jornada per prevenir els maltractaments a les persones grans
Etiquetado en:                                                        
× +info?
A %d blogueros les gusta esto: