Arrenquen les obres que completen l’avinguda dels Països Catalans i connectaran els Trullols amb el carrer Viladordis


Els treballs tenen una durada de 10 mesos i un pressupost d’1.031.956 euros, que van a càrrec de l’Ajuntament de Manresa.

imagen

L’Ajuntament de Manresa ha iniciat aquesta setmana els treballs corresponents al projecte d’urbanització de l’avinguda dels Països Catalans, tram sud, entre la carretera de Viladordis (enllaç amb la nova rotonda) i el carrer Caietà Mensa (Polígon Els Trullols).

 

Aquesta nova urbanització del tram sud de l’avinguda Països Catalans, juntament amb el tram d’avinguda ja existent (Els Trullols), completaran la connexió del tram comprès entre la plaça Prat de la Riba i el carrer Viladordis, treballs  que  actualment està en una fase d’execució molt avançada.

 

Amb motiu d’aquests treballs, que tenen una durada  aproximada de 10 mesos, es prohibirà part de l’estacionament al carrer Caietà Mensa i l’avinguda dels Països Catalans (Els Trullols) i es realitzaran desviaments alternatius dels camins rurals utilitzats per veïns i vianants.

 

 

Característiques de la urbanització

 

Aquest nou tram d’avinguda té una longitud de 420 metres, 250 dels quals corresponen a traçat nou i 170 a execució de vorera en el tram existent. S’intervé en una superfície total de 6.430,08 m2. L’amplada serà de 15,5 metres repartits en una vorera arbrada de 5 metres, una franja d’aparcament de 2,10 metres, dos carrils de circulació per a vehicles de 3,20 metres cadascun i una franja de 2 metres arbrada (corresponent a la mitjana de l’avinguda quan es completi en el futur). L’actuació que ara s’inicia correspon a l’execució de la meitat de l’amplada total prevista per a l’avinguda en el futur: a llarg termini l’avinguda comptarà amb dues calçades separades per una mitjana arbrada i dues voreres arbrades àmplies una de les quals amb carril per a bicicletes.

 

L’avinguda segueix el traçat fixat pel planejament general vigent, des de la rotonda prevista en l’actuació en execució (carrer Viladordis) fins al carrer Caietà Mensa. A partir de l’enllaç amb aquest carrer, el projecte contempla completar la vorera oest del tram de l’avinguda dels Països Catalans existent fins al carrer Joan Fuster.

 

L’avinguda es preveu arbrada tant a la vorera que s’executa –la vorera oest– com a la mitjana. D’aquesta manera, es preveu donar-li un caràcter unitari des dels Trullols fins a la plaça Prat de la Riba.

 

Pel que fa als recorreguts de vianants, la proposta contempla el manteniment dels passos de vianants en el tram comprès entre Joan Fuster i Caietà Mensa i la disposició de quatre passos en el tram des de Caietà Mensa i Viladordis. La disposició de dos d’aquests passos –els centrals– s’explica per la necessitat de garantir els recorreguts de vianants corresponents al camí que, des del carrer Terrassa, s’adreça a Can Serra, i al traçat de la Sèquia.

 

El projecte té un pressupost total de 1.031.956,03 euros, que va  a càrrec de l’Ajuntament de Manresa.

 

Vegeu el plànol del projecte en aquest enllaç

Documents relacionats

  • imagen

Publicación original

Arrenquen les obres que completen l’avinguda dels Països Catalans i connectaran els Trullols amb el carrer Viladordis
Etiquetado en:                                                    
A %d blogueros les gusta esto: